Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:19 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Foc şi apă la Poarta I. Festivalul „Miturile cetăţii“ se încheie cu un spectacol, cum n-a mai văzut Constanţa. Grăbiţi-vă să luaţi bilete! (galerie foto)

ro

27 Jun, 2017 13:21 3407 Marime text
Festivalul Internaţional de Teatru „Miturile cetăţii“ se încheie astăzi, de la ora 21.30, cu un spectacol extraordinar, aşa cum nu a mai văzut Constanţa, comparabil însă cu magia „Serilor de teatru antic“, de acum aproape 40 de ani, de care îşi amintesc cu emoţie şi acum cei care au şansa să fie martori acelor vremuri. 
 
Un spectacol în spaţiu neconvenţional  - Poarta I a Portului Constanţa -, cu cerul înstelat pe fundal, cu apă, foc şi tulburătoare cântece în latină, menite să trezească fiori puternici. „Metamorfozele“ lui Ovidius, după un scenariu de Alain Garlan, o scenografie de Helmut Sturmer, costume de Lia Manţoc şi muzică de Vasile Şirli, în transpunerea regizorală a lui Silviu Purcărete, cel care şi-a făcut debutul la Teatrul Dramatic Constanţa, aminteşte de spectacolele pe care faimosul om de teatru le-a montat la Constanţa, la mai sus amintitul festival „Seri de teatru antic“: „Legendele atrizilor“, de Eschil şi „Hecuba“, de Euripide şi unde a folosit şi focul, şi apa mării sub cerul înstelat.
 
„Metamorfozele“, de Ovidius, o producţie a Teatrului Naţional „Radu Stanca“ din Sibiu, s-a jucat şi luni, în penultima seară a Festivalului „Miturile cetăţii“, care s-a deschis pe 19 iunie, fiind primit cu mult entuziasm. Cei care vor să-l vadă azi, de la ora 21.30, trebuie să-şi procure bilete până în ora 19.00, de la agenţia de bilete a Teatrului de Stat Constanţa. Preţul unui tichet e de 10 lei.
 
Până atunci, iubitorii artei dramatice sunt aşteptaţi la Teatrul de Stat Constanţa, de la ora 18.00, pentru a urmări spectacolul Teatrul Act din Bucureşti, „N-ai tu treabă!“, după I. Creangă, în regia Alexandru Dabija, cu Marcel IureşAndrei Seuşan şi Alexandru Voicu.
 
Sursă foto: ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi: 
 
Începe Festivalul „Miturile cetăţii“Nouă seri de teatru şi şase scene, plus lansări de carte şi colocvii
 

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii