Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:54 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FMI nu este de acord cu pensiile speciale ale aleşilor neamului

ro

19 Jun, 2015 18:39 1639 Marime text
 
FMI este îngrijorat de reintroducerea unor privilegii privind pensiile speciale, care în trecut au fost o povară fiscala semnificativă, a declarat reprezentantul FMI în România, Guillermo Tolosa, referindu-se la proiectul privind pensiile speciale pentru parlamentari, informează B1 TV.
 
"În trecut, pensiile speciale au fost o povară fiscală semnificativă pentru România. Eliminarea unor astfel de regimuri cu peste patru ani în urmă a reprezentat un pas important spre restabilirea viabilității sistemului de securitate socială. Vedem cu îngrijorare restaurarea treptata a acestor privilegii și o compromitere a reformelor care au îmbunătățit finanțele publice", afirmă Tolosa.
 
Nu cu mult timp în urmă, Guillermo Tolosa critica într-o conferință de presă actualul proiect de Cod Fiscal, cerând să se renunțe la o parte din măsurile de relaxare fiscal, pentru că astfel România ar putea să rateze ținta de dificit și să avem un deficit de peste 3%, ceea ce ne-ar crea probleme atât cu FMI cât și cu Comisia Europeană.
 
Parlamentarii și-au votat, marți, cu o largă majoritate pensiile speciale. Potrivit proiectului de lege, un parlamentar cu un mandat ar urma să primească o astfel de indemnizaţie de aproximativ 1.550 de lei, cel cu două mandate ar primi 3.100 de lei, iar cei cu minimum trei mandate ar câştiga, în plus, aproximativ 4.600 de lei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii