Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Florin Benea, paramedic SMURD Cluj, diagnosticat cu leucemie, s-a stins din viaţă

ro

17 Nov, 2015 08:08 1510 Marime text
 
Florin Benea, paramedicul SMURD căruia o ţară întreagă i-a sărit în ajutor după ce anul trecut, chiar înainte de Crăciun, a fost diagnosticat cu leucemie, a pierdut astăzi lupta cu boală. Din nefericire, după ce transplantul de măduva osoasă a fost un succes într-o clinică din Italia, au apărut alte complicaţii, iar în ultima vreme, starea de sănătate a acestuia s-a înrăutăţit. În această seară, Florin a decedat într-un spital din Târgu Mureş, acolo unde era internat, ne-au declarat apropiaţi ai familiei,  se arată pe forumul pompierii.info.
 
După transplant, când încă se află internat în Italia, din cauza celulelor noi produse de corp, ficatul şi intestinele i-au fost atacate, dar medicii de acolo au spus căacest lucru se întâmplă frecvent în cazul pacienţilor care trec printr-un astfel de transplant.
 
În ultimul interviu acordat pentru Dejeanul.ro, în 2 septembrie, Florin ne-a povestit despre aceste complicaţii apărute, dar s-a arătat încrezător:
 
„Acesta complicaţie nu are o cauza externă. Celulele noi produse de corp mi-au atacat ficatul şi intestinele. Au crezut că sunt obiecte străine în corpul meu. Noi suntemîn continuare optimişti şi ştim că suntem pe mâini bune”, a declarat Florin în 2 septembrie, pentru dejeanul.ro.
 
Transplantul la care a fost supus Florin Benea în luna mai a acestui an a costat peste 150 000 euro, bani strânşi cu ajutorul oamenilor cu suflet mare. Donatoare a fost chiar mama să, care deşi s-a supus unor riscuri, a acceptat să îi redea şansă la viaţă fiului ei. În urmă lui Florin Benea a rămas o soţie îndoliată şi un băieţel învârstă de aproape 4 ani, conform aceleiași surse.
 
„În această seară am pierdut încă un coleg, un om care a salvat multe vieţi, un luptător cu propriul destin, un prieten în adevăratul sens al cuvântului. Florin vei rămânemereu în amintirea noastră, a celor care luptăm zi de zi pentru că semenii noştri să fie salvaţi, a salvatorilor din ISU-SMURD Cluj. Dumnezeu să te odihnească în pace”, a scris pe Facebook Ion Moldovan, şeful ISU Cluj.
 
 
Sursă foto: pompierii.info
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii