Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:05 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Florian Walter a fost găsit de Interpol!

ro

04 Jun, 2015 22:04 2711 Marime text
 
Florian Walter a fost găsit de Interpol și urmează să fie extrădat. Tribunalul Prahova a admis astăzi cererea formulată de Biroul Naţional Interpol privind extrădarea omului de afaceri, dat în urmărire internaţională după ce a fugit din țară. Prin urmare, patronul companiei de salubrizare Romprest va fi adus în țară pentru a fi arestat preventiv în dosarul în care este suspectat de procurori că ar fi liderul unei grupări specializate în evaziune fiscală. Omul de afaceri Florian Walter, dat în consemn la frontieră în 6 mai, ar fi plecat din ţară cu zece zile înainte de începerea anchetei. Potrivit unor surse judiciare, Walter ar fi părăsit ţara la sfârşitul lunii aprilie, iar ultima dată ar fi fost localizat la Monaco. Potrivit altor surse, el ar fi ajuns în Cuba.
„În baza art. 66 din Legea nr. 302/2004 rep. privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală, admite cererea formulată de Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională - Biroul Naţional Interpol prin adresa nr. 1757667/GEL/INS din data de 03.06.2015 şi, în consecinţă: Constată că sunt întrunite condiţiile prevăzute de art. 18-35 din Legea nr. 302/2004 rep. privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală, pentru solicitarea extrădării inculpatului WALTER FLORIAN, în vederea punerii în executare a MANDATULUI DE ARESTARE PREVENTIVĂ nr. 194/UP emis la data de 15.05.2015 de Tribunalul Prahova în baza încheierii nr. 219/15.05.2015 pronunțată în dosarul nr. 2907/105/2015. În baza art.275 alin.3 Cod proc. penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia", se arată în decizia Tribunalului Prahova.
Florian Walter este suspectat că a iniţiat şi coordonat gruparea suspectată de evaziune fiscală şi spălare de bani, operaţiuni financiare în care este implicată SC Compania Romprest Service SA, alături de alte societăţi comerciale, între care unele considerate firme-fantomă.
Tribunalul Prahova a decis în acest dosar, în 8 mai, arestarea a 15 persoane. Aceştia au contestat decizia, însă în 11 mai Curtea de Apel Ploieşti a menţinut decizia Tribunalului Prahova, astfel că au rămas în arest.
Potrivit procurorilor, în perioada 2012 - 2013, firma Romprest ar fi fost implicată într-un lanţ de tranzacţii comerciale fictive al căror rol era fie de a reduce baza de impozitare, fie de a beneficia de returnări ilegale de TVA. Astfel, procurorii anchetează modul în care Romprest angaja forţa de muncă folosită în oraşele în care societatea are contracte pentru salubrizare cu autorităţile publice locale. Anchetatorii au stabilit că mare parte dintre angajaţii firmei de salubritate lucrau la negru, iar pentru a justifica şi a deduce banii plătiţi muncitorilor, Romprest încheia contracte cu alte firme, care la rândul lor încheiau contracte cu alte societăţi, până se ajungea la "un eşalon patru". Unele dintre firmele implicate în lanţul comercial fictiv sunt administrate de unul dintre finanţatorii echipei de fotbal Petrolul Ploieşti, Nicolae Capră, şi de soţia acestuia, Cristina Capră.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii