Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:33 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fiul fostului ministru al Transporturilor preia afacerile familiei O firmă deţinută de fraţii încarceraţi Relu şi Lucian Fenechiu a ajuns pe mâna lui Alex Fenechiu

ro

24 Sep, 2014 18:14 2319 Marime text
La nicio lună după ce au cooptat doi membri ai familiei într-o societate pe care o deţin, fraţii Relu şi Lucian Fenechiu s-au retras din firma respectivă. Este vorba de La Rocca SRL, care se ocupă cu intermedieri în comerţul cu material lemnos şi materiale de construcţie.
 
Astfel, printr-o hotărâre luată de Adunarea Generală a Acţionarilor a La Rocca SRL din 27 august 2014, publicată ieri în Monitorul Oficial, Relu şi Lucian Fenechiu şi-au cedat câte 43,7% din părţile sociale către Alex Fenechiu, fiul din prima căsătorie a fostului ministru al Transporturilor. Astfel că acum Alex Fenechiu deţine 11.000 de părţi sociale (în valoare de 110.000 lei), reprezentând 95,7% din capitalul social, iar Mariana Daniela Fenechiu, 500 de părţi sociale, adică 4.3%.
 
Amintim că printr-o altă decizie a Adunării Generale a Acţionarilor, luată la data de 4 august, în societate au fost cooptaţi ca asociaţi Alex Fenechiu, născut în anul 1994 şi Mariana Daniela Fenechiu, născută în anul 1976, care a devenit şi persoană împuternicită cu puteri depline să reprezinte societatea în relaţiile cu parteneri de afaceri şi instituţii ale statului.
 
În urma aportului adus la capitalul social al SC La Rocca SRL de noii asociaţi, acesta se majora, atunci, la suma de 115.000 lei şi era distribuit asociaţilor astfel: Relu Fenechiu 43,7%, Lucian Fenechiu 43,7%, Alex Fenechiu 8,3%, iar Daniela Fenechiu 4,3%.
 
Relu Fenechiu, fost ministru al Transporturilor se află închis în Penitenciarul Iaşi.
 
Relu Fenechiu a fost acuzat de procurorii DNA că a vândut, în perioada 2002-2004, către Electrica Moldova, transformatoare vechi în locul unora noi. Trei societăți unde Fenechiu apare ca acționar semnificativ au vândut transformatoare vechi la Electrica Moldova contra unor sume ce totalizează 2,8 milioane de euro.
 
Pe 12 iulie 2013, Relu Fenechiu a fost condamnat de instanța supremă, la cinci ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupție. În urma deciziei de condamnare, Relu Fenechiu a demisionat din funcția de ministru al Transporturilor.
 
În 30 ianuarie 2014, Înalta Curte de Casație și Justiție a menținut pedeapsa dispusă în 12 iulie 2013, condamnandu-l definitiv la cinci ani cu executare pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată. În prezent, Relu Fenechiu este încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranță din Iași.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii