Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:49 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fiscul vă propune „Spaţiul Privat Virtual”

ro

05 Sep, 2015 10:40 1170 Marime text
 
Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi reaminteşte contribuabililor  persoane fizice că au posibilitatea utilizării Spaţiului Privat Virtual, serviciu la distanţă care a fost implementat de către A.N.A.F. pentru a veni în sprijinul contribuabililor.
„Spaţiul Privat Virtual” (SPV) reprezintă un serviciu prin intermediul căruia se efectuează comunicarea electronică a informaţiilor şi înscrisurilor între Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) şi persoana fizică, în legătură cu situaţia fiscală proprie a acesteia. SPV este accesibil şi de pe smartphone sau tabletă cu unul dintre sistemele de operare Google Android sau Apple iOS. Serviciul SPV este gratuit şi disponibil 24 de ore din 24.
            Prin intermediul „Spaţiului Privat Virtual” contribuabilii pot obţine: Adeverinţe de venit, Certificate de atestare fiscală, Situaţia contribuţiilor de asigurări sociale declarate de angajatori în declaraţia 112, Situaţia/nota obligaţiilor de plată.
Adeverinţele de venit şi certificatele de atestare fiscală primite prin SPV nu se timbrează şi se difuzează în format „pdf” având ataşată o semnatură electronică a Ministerului Finanţelor Publice. Prin urmare, adeverinţele de venit solicitate prin SPV sunt valabile fără altă semnătură şi fără ştampila unităţii fiscale.
            Prin SPV se pot transmite declaraţii fiscale (Formularul 200- Declaraţie privind veniturile realizate din România, Formularul 220-Declaraţie privind venitul estimat-norma de venit, Formularul 230-Cerere privind destinaţia sumei reprezentând până la 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii şi asimilate salariilor si se primesc de la organul  fiscal decizii de impunere, Formularul 250 „Decizie de impunere anuală pentru veniturile realizate din România de persoanele fizice”, aferentă veniturilor realizate începând cu anul 2013; Formularul 260 „Decizie de impunere privind plăţile anticipate cu titlu de impozit pe venit/contribuţii de asigurări sociale de sănătate, precum şi privind obligaţiile de plată cu titlu de contribuţii de asigurări sociale”, pentru veniturile realizate începând cu anul 2015, Formularul 650 „Decizie de impunere privind plăţile anticipate cu titlu de contribuţii de asigurări sociale de sănătate pentru veniturile din cedarea folosinţei bunurilor”, pentru veniturile realizate începând cu anul 2015).
            Totodată serviciul asigura şi punerea la dispoziţia persoanelor fizice a unor informaţii publice cu caracter fiscal, în scopul îndrumării acestora în îndeplinirea obligaţiilor fiscale prin intermediul „Buletinului Informativ fiscal” (exemplu: Calendarul obligaţiilor fiscale, Noutăţi legislative, Ghiduri fiscale, Comunicate de presă, Campanii derulate, etc).
            Contribuabilii care doresc sa acceseze serviciul „Spatiul Privat Virtual” gasesc pe site-ul ANAF, www.anaf.ro/Spaţiul Privat Virtual, instructiunile de inregistrare a utilizatorilor, atat in format „pdf”, cat si in format video, prin care sunt prezentate o serie de informatii detaliate cu privire la inregistrarea persoanelor fizice in mediul electronic si la comunicarea electronica a informatiilor si inscrisurilor intre ANAF si persoanele fizice. 


sursa foto: saceleanul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii