Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:29 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firmele nu s-au prezentat la licitaţie La Brăila, deszăpezirea revine primăriilor

ro

27 Dec, 2014 17:57 1538 Marime text
Consiliul Judeţean Brăila nu are contract cu nicio firmă pentru deszăpezirea drumurilor judeţene, informează Mediafax.
 
Potrivit sursei citate, licitaţia pentru încredinţarea serviciului de deszăpezire a drumurilor judeţene a fost amânată după ce vicepreşedintele instituţiei, Florin Mija, a fost reţinut de DNA, fiind acuzat de fapte de corupţie, în acelaşi dosar cu preşedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu.

La licitaţia organizată pe 3 decembrie de Consiliul Judeţean Brăila pentru încredinţarea serviciului de deszăpezire a drumurilor judeţene, nu s-a înscris nicio firmă. În aceste condiţii, autorităţile judeţene au propus colaborarea cu primăriile din judeţ.

În judeţul Brăila, ninge neîntrerupt din dimineaţa acestei zile, de la ora 6.00, iar ca urmare, reprezentanţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Brăila s-au întrunit în şedinţă extraordinară şi au stabilit o serie de măsuri. Astfel, primăriile trebuie să instituie serviciul de permanenţă, să asigure din timp transportul spre spitale al persoanelor care necesită tratament prin dializă, precum şi al gravidelor care trebuie să nască la termen în această perioadă, să asigure rezervele de hrană, apă şi medicamente către populaţie şi să pregătească spaţiile de cazare pentru persoanele surprinse în trafic.

De asemenea, primăriile trebuie să coopereze în permanenţă cu reprezentanţii Poliţiei Rutiere pentru a cunoaşte în orice moment condiţiile de trafic, precum şi cu specialiştii Direcţiei de drumuri judeţene şi naţionale, pentru a fi la curent cu starea drumurilor şi cu eventualele situaţii de blocare sau îngreunare a circulaţiei pe anumite porţiuni, ca urmare a înzăpezirilor sau a carosabilului îngheţat ori acoperit de polei.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, s-a luat hotărârea ca la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dunărea”, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean şi al Garnizoanei Brăila să se constituie echipe formate din 10 - 15 militari, care să intervină punctual la potenţiale situaţii de urgenţă determinate de vremea rea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii