Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firma Schweighofer Holzindustrie, invocată în alt dosar DNA

ro

18 May, 2015 13:56 1696 Marime text
 
O serie de date, din dosarul trimis  în 15 Mai spre judecare Tribunalului Vâlcea, indică firma austriacă Schweighofer Holzindustrie ca potențial valorificator al masei lemnoase din arealul sitului Parâng în relaționare cu Gheorghe Deaconeasa, arestat, condamnat în primă instanță pentru corupție și inculpat tot pentru corupție în mai multe dosare penale. Jurnalista Sorina Matei scrie, pe blogul său, că Deaconeasa a fost șef al ocolului silvic Voineasa, membru al comisiei locale de fond funciar Voineasa și administrator al unor societăți comerciale și fundații. Acesta a fost trimis până acum în judecată de DNA în patru dosare de corupție. El a fost reținut în 22 Aprilie 2015 de către procurorii DNA - Serviciul Teritorial Pitești pentru opt infracțiuni de cumpărare de influență în formă continuată și dare de mită, alături de Marius Bărbulescu, comisar general la Garda Națională de Mediu. Iar în 23 Aprilie Tribunalul Argeş l-a arestat preventiv pe Deaconeasa 30 de zile.
Procurorii DNA susțin că, în perioada 2009-2011, inculpatul Deaconeasa, în calitate de reprezentant al unei fundații, a acționat în scopul obținerii controlului asupra unei importante suprafețe de teren forestier situată pe raza județelor Vâlcea, Gorj și Hunedoara din perspectiva proiectului ce viza dezvoltarea stațiunii Voineasa, prin construirea unui domeniu schiabil în zona Vidra- Obârșia Lotrului, precum și a obținerii custodiei și, mai apoi, a dreptului de administrarea pentru situl Natura 2000 Parâng prin intermediul fundației pe care o reprezintă, Fundația Guard Forest. Sorina Matei spune că deși a fost prezentat de presa centrală ca denunțător al fostului ministru, Elena Udrea, Deaconeasa nu este denunțător al fostului ministru și, ca atare, nici nu are această calitate. Deaconeasa doar a depus în urmă cu o lună și jumătate un memoriu la DNA.
Situl Parâng pentru care procurorii susțin că Deaconeasa se lupta să obțină controlul, pentru a tăia și valorifica masa lemnoasă către firma austriacă Schweighofer Holzindustrie, are o suprafață totală de 29.907 hectare și reprezintă sectorul cel mai înalt și spectaculos al munților dintre Olt și Jiu în Carpații Meridionali. Acesta este al doilea dosar în care firma austriacă Schweighofer Holzindustrie apare invocată. În dosarul 278/1/2015, aflat pe rolul Curții Supreme de Justiție, în care au fost trimiși în judecată lideri PSD și PNL- Viorel Hrebenciuc, Ioan Adam, Tudor Chiariu, Schweighofer Holzindustrie este invocată, în înregistrări, de Ioan Adam- PSD în legătură cu diverse sume de bani.

Sursa foto: INRA
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii