Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:10 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firma care a furnizat lapte elevilor din Pechea a fost sancționată

ro

07 Mar, 2016 18:46 1056 Marime text
Inspectorii sanitari au dispus sancționarea contravențională și suspendarea temporară a activității de producție a punctului de lucru în cazul firmei care a furnizat lapte elevilor de la Școala nr. 3 din comuna Pechea, Galați. Decizia a fost luată după ce au apărut nu mai puţin de 17 cazuri de toxiinfecție alimentară.
 
„Pe fondul anchetei epidemiologice derulate la agentul economic care furnizează laptele în școală, inspectorii sanitari au constatat faptul că rezultatul probelor bacteriologice a fost necorespunzător. Conform prevederilor HG 857/2011, art. 41, lit. c, s-a dispus sancționarea contravențională a agentului economic, precum și suspendarea temporară a activității de producție a punctului de lucru, până la remedierea deficiențelor constatate", a anunțat Ministerul Sănătății.
 
Precizăm că a fost dispusă efectuarea de urgență a examenelor copro-parazitologice și a exudatelor nazo-faringiene la personalul ce intră în contact direct cu alimentele și la personalul din procesul de producție. Totodată, s-au luat şi alte măsuri, printre care se numără efectuarea operațiunilor de curățenie și dezinsecție cu o firmă autorizată.
 
Sursa foto: romaniatv.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii