Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:56 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Filiala PNL Constanţa, solidară cu acţiunea de protest a sindicaliştilor portuari

ro

29 May, 2014 10:18 2398 Marime text
Filiala Constanţa a Partidului Naţional Liberal îşi exprimă solidaritatea cu mitingul de protest al Organizaţiei Patronale „Operatorul Portuar” Constanţa şi a Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Portuare, după cum se arată într-un comunicat de presă dat astăzi publcicităţii. Mitingul de protest va avea loc astăzi în faţa Primăriei şi Prefecturii Constanţa împotriva transferului unui pachet de 13% din acţiunile Portului Constanţa, cu titlu gratuit, de la Ministerul Transporturilor la administraţia publică locală.
Europarlamentarul Ramona Mănescu şi preşedintele PNL Cirn Antonescu, au susşinut în repetate rânduri poziţia PNL faţă de acţiunea de tranfer a acestui pachet de acţiuni.

Într-o conferinţă de presă organizată la Constanţa, fostul ministru al Transporturilor Ramona Mănescu a susţinut că de când Consiliul Local Municipal deţine 20 la sută din acţiunile la port, administraţia locală nu a participat cu niciun leu la cheltuieli şi că în prezent Consiliul Local nu are puterea financiară pentru a susţine investiţiile în port. „Sunt două posibilităţi: ori participă la cheltuieli pentru a susţine investiţiile din Portul Constanţa, deşi nu văd cum ar putea în momentul de faţă ca investiţii de 250 de milioane de euro să fie susţinute de Primăria Constanţa, ori ar putea fie să mărească taxele şi impozitele constănţenilor pentru a-şi îndeplini obligaţiile de acţionar, fie să pună portul pe butuci şi cei 30.000 de angajaţi să îşi piardă pe rând locurile de muncă. E o perspectivă sinistră şi într-un caz şi în celălalt”, a declarat fostul ministru al Transporturilor, după cum se mai arată în comunicat.

La rândul său, preşedintele PNL Crin Antonescu a reamintit faptul că Partidul Naţional Liberal s-a opus vehement, nu de puţine ori, trecerii Portului Constanţa sub jurisdicţia Primăriei Constanţa. „Atunci când PNL se afla la guvernare am reuşit cu succes să împiedicăm cadorisirea Portului Constanţa către Radu Mazăre. În ciuda unei discuţii dure, la care am participat eu, Liviu Dragnea, premierul Victor Ponta şi ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, noi am susţinut demersul doamnei Mănescu şi Portul Constanţa nu i s-a dat lui Radu Mazăre. Doamna Mănescu a împiedicat la acel moment pierderea controlului statului asupra Portului Constanţa”, a afirmat Crin Antonescu, potrivit comunicatului dat publicităţii. De asemenea,  operatorii portuari reuniţi în Organizaţia Patronală „Operatorul Portuar” Constanţa reprezintă peste 95% din cifră de afaceri a tuturor operatorilor portuari. Aceştia şi-au exprimat solidaritatea cu Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii