Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:28 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Caruselul COOLtural îi aduce pe Ovidiu Lipan Ţăndărică şi pe Horaţiu Mălăele la Festivalului Verii

ro

09 Aug, 2016 14:20 3058 Marime text


Festivalul Verii a pregătit mai multe evenimente ce se vor desfăşura în fiecare weekend. Luni, 15 august, se serbează ziua staţiunii Mamaia, cu onorarea memoriei istoricului Virgil Coman, alături de graficianul Leonte Năstase. 

Iată programul festivalului:

Mâine, Compania de teatru „Sufleţel“ vă propune un spectacol interactiv pentru copiii de toate vârstele, într-un pachet impresionant din punct de vedere vizual, cromatic şi dinamic. Spectacolul se intitulează „O lume de poveste“ şi se adresează tuturor celor care au păstrat copilăria ca pe o dulce amintire.
Joi, 11 august, vă invităm, începând cu ora 19.00, la inaugurarea Cortului Turistic al Caruselului COOLtural „Descoperă atracţiile Constanţei“, cu un vernisaj al unei expoziţii de excepţie, marca Gabriel Lungu, sub egida Asociaţiei „Farul Ospitalier“. Seara de joi se va încheia cu o invitaţie la film, în prezenţa lui Horaţiu Mălăele. O seară de experienţe cinematografice pentru cinefili şi nu numai, cu două filme originale româneşti: „Funeralii fericite“, în regia lui Horaţiu Mălăele, şi „Minte-mă frumos 2“, în regia lui Iura Luncaşu.
Vineri, 12 august, Festivalul Verii vă propune un eveniment unic în peisajul litoralului. Unul dintre cei mai mari muzicieni români, Ovidiu Lipan Ţăndărică, urcă pe scena Caruselului COOLtural, alături de Rona Hartner, Stelu Enache şi Panţîru Brass (10 Prăjini), Corneliu Stroe & grupul Balkano. 
Sâmbătă, 13 august, readucem în memoria publicului o celebrare extrem de importantă, profund semnificativă pentru toţi românii: 150 de ani de regalitate! Cu această ocazie, organizatorii v-au pregătit două mărturii cinematografice marca Lucia Hossu-Longin şi Eugenia Vodă, şi o expoziţie în premieră la Constanţa, în colaborare cu Arhivele Naţionale ale României.
Duminică, 14 august, ne reîntoarcem la originile muzicii şi dansului tradiţional, cu un regal dobrogean al sărbătorilor interetnice şi Mahala Rai Banda – o experienţă a unui prezent vechi de când lumea.
Luni, 15 august, ziua sărbătoririi staţiunii Mamaia, o expoziţie va fi vernisată la Cortul Turistic. Organizată de Wild Art, în parteneriat cu Caruselul COOLtural, aceasta va onora memoria regretatului arhivar şi istoric Virgil Coman, alături de graficianul şi caricaturist Leonte Năstase şi nume mari ale culturii constănţene şi naţionale. Fanfara RAJA va încânta pe cei prezenţi cu Muzica Apelor.

Festivalul Verii – Carusel COOLtural este un eveniment susţinut de Primăria Municipiului Constanţa şi sprijinit de Gruparea Mobilă de Jandarmi „Tomis“ Constanţa, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Constanţa, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea“, Inspectoratul de Poliţie al Municipiului Constanţa. Se desfăşoară în fiecare weekend (în această săptămână începând de mâine), în Piaţeta Casino din Mamaia, până pe 4 septembrie, de la ora 20.00.

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii