Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:00 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Festivalul „Untold“ a decurs fără probleme majore

ro

08 Aug, 2016 17:57 1663 Marime text
Ministerul Afacerilor Interne, prin structurile operative, a dispus măsuri de ordine și siguranță publică specifice cu ocazia festivalului „Untold”, care a avut loc săptămâna trecută în municipiul Cluj-Napoca, în acest context nefiind înregistrate evenimente de natură să împiedice buna desfășurare a acestui eveniment sau să pună în pericol siguranța participanților.

Aproximativ 4.500 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne din judeţul Cluj și din județele limitrofe - 2163 polițiști, 1503 jandarmi și 829 pompieri - au fost mobilizați pentru a asigura intervențiile operative la solicitările cetățenilor, inclusiv în situații de urgență. În dispozitivele de ordine publică au fost incluși și ofițeri cunoscători de limbi străine, având în vedere că la eveniment a fost prezent un numeros public străin. În total, la festival au participat peste 260.000 de persoane.
Principalele misiuni desfășurate de către structurile MAI au vizat asigurarea măsurilor de ordine şi protecţie a participanţilor, efectuarea controlului pirotehnic în zonele de desfăşurare a activităţilor și a verificărilor specifice pentru prevenirea și combaterea acțiunilor de comerț ilicit și de deținere sau comercializare a substanțelor interzise, inclusiv cu echipaje canine.
Totodată, pentru prevenirea incidentelor grave, evenimentul a fost monitorizat din aer cu ajutorul unui elicopter al Inspectoratului General de Aviație.

Având în vedere complexul de măsuri preventive luate la nivelul MAI, pe parcursul festivalului nu au fost înregistrate probleme deosebite, fiind constatate 18 infracţiuni și aplicate 103 sancţiuni contravenţionale în valoare de 15.200 lei.

Echipajele medicale din zona unde s-au desfăşurat manifestările artistice au intervenit în 1.584 cazuri, iar 34 de persoane au fost transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Niciuna dintre aceste persoane nu a avut probleme medicale grave, viața nefiindu-le în pericol.
În proximitatea locului de desfășurare a evenimentului a fost instalat un spital mobil și au fost dispuse echipaje SMURD. De asemenea, au fost dislocate cinci ambulanţe din judeţele limitrofe pentru acordarea asistenței medicale de urgență.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii