Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:22 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Festivalul "Troesmis", in aceste zile la Turcoaia

ro

21 Jun, 2010 16:38 3106 Marime text

Ieri, la Turcoaia a debutat cea de-a IV-a ediţie a Festivalului interjudeţean de interpretare a cântecului popular românesc pentru copii şi tineret "Troesmis". Evenimentul se desfăşoară, până pe data de 23 ale lunii, în organizarea Consiliului Judeţean Tulcea, prin Centrul Cultural "Jean Bart" Tulcea - Secţia de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale şi Turcoaia. Scopul acestei manifestări este descoperirea şi promovarea de talente interpretative, punerea în scenă a cântecului popular, pre­zen­tarea autentică a costumului popular din diferite zone etnofo­lclorice ale ţării, precum şi transmi­terea valorilor etnografice româneşti. Concursul este deschis artiştilor amatori, solişti vocali, care vor participa pe secţiunile de vârste 9-13 ani şi 14 - 18 ani, fiecare concurent urmând a prezenta câte două cântece populare, din care o doină sau baladă şi o piesă cu acompa­niament muzical.

În cadrul concursului, astăzi, cu începere de la ora 18.00, pe scena special amenajată la Turcoaia, concurenţii vor intra în specta­colul concurs, moment urmat de recitaluri susţinute de Elena Moisescu, Mimiş Tranca, Mădălina Ursache, Andreea Ioana Chisăliţă, dar şi de Florin Vasilică şi Grupul "Teleormanul".

Mâine, tot de la ora 18.00, la Turcoaia va avea loc festivitatea de premiere, gala laureaţilor, dar şi recitaluri susţinute de Georgiana Pandele, soliştii Ansamblului Artistic "Baladele Deltei", Cornelia Neaga, Cătălin Maximiuc, Steliana Sima

Sursa: obiectivtulcea.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Mircescu 23 Jul, 2010 08:26 Festival de cantec popular desfasurat in Dobrogea. Domnilor organizatori vreti sa descoperiti si sa promovati interpreti tineri . Nimic rau. Dar tinand cont ca se desfasoara in Dobrogea, pentru partea de recital unde sunt solistii Dobrogei? Unde sunt exemplele pentru tineri? De ce niciodata la festivalurile organizate in Dobrogea nu sunt prezenti interpretii dobrogeani? Daca nu-i cunoasteti pe cei care au dus si duc faima cantecului dobrogean ii enumar: Marica Pitu, Aneta Stan, Floarea Tanasescu, Constantin Badea, Sirma Granzulea, Victoria Vlase, Geta Mocanu. Cand vor avea loc si acesti interpreti valorosi ai cantecului dobrogean in spectacolele organizate in Dobrogea?