Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:12 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Festivalul Internaţional de Limbă şi Cultură ”Culorile lumii”, călătorie în jurul lumii a elevilor CNA Regina Maria

ro

17 Mar, 2015 20:17 3073 Marime text

Colegiul Național de Arte ”Regina Maria” a semnat,în urmă cu trei ani, un protocol de colaborare cu Şcoala ”Spectrum” din Constanţa şi, totodată, cu Fundaţia ”Lumina”. Acesta consta în efectuarea de activităţi cultural-artistice în comun, în promovarea limbii și culturii turce, dar și a celei româneşti în rândul elevilor români şi nu numai. Colaborarea dintre cele două instituţii de învăţământ dobrogene a devenit o tradiţie, iar rezultatele deosebite nu au întârziat să apară, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei de învăţământ remis azi redacţiei.

Astfel, elevii CNA Regina Maria selectaţi pentru a lua parte la cele trei mari acţiuni cultural-artistice, Olimpiada Internațională de Limba Turcă - secţiunea muzică, Gala Culturală Româno - Turcă și Festivalul Internaţional de Limbă şi Cultură ”Culorile lumii”, vor reprezenta România pe scenele din lumea întreagă.

Concursul va avea loc din luna martie şi până în luna mai. Elevii vor îmbrăca portul naţional românesc şi vor interpreta câte o piesă din repertoriul românesc de muzică uşoară în cadrul acestui festival de mare amploare, după cum urmează: Iulia Cătăloi - clasa a X-a, la Bishkek, Kîrgîztan ( 14-22 martie), Andrei Bănuţă - clasa a X-a, Dar Es Salaam, Tanzania ( 18-25 martie), Delia Marinciu - clasa a XI-a, la Maputo, Mozambic (25 - 30 martie), Mădălina și Cătălina Postolache - clasa a XI-a, la Paris, Franţa (8-14 aprilie), Livia Strinoiu - clasa a IX-a, la Dakar, Senegal ( 22–26 aprilie), Georgiana Chiriţă - clasa a XI-a, la Addis Abeba, Etiopia (12-16 mai), Denis Done - clasa a XI-a, Melbourne,Australia ( 1-8 iunie).

Totodată, elevele Georgiana Neagu şi Livia Strinoiu au participat și la Olimpiada Internațională de Limba Turcă, etapa naţională, obținând două premii importante: Medalia de aur și Menţiune. Acestea urmează să fie premiate într-un cadru festiv, pe scena Sălii Palatului, la Gala Culturală Româno-Turcă, pe 3 aprilie 2015. Această manifestare va avea apoi loc și pe scena Casei de Cultură din Constanţa, pe data de 5 aprilie 2015. Georgiana Neagu va reprezenta România la faza internațională a olimpiadei, în perioada 23-25 mai 2015.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii