Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:04 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fermierii pot obtine garantii mai mari pentru creditele de productie

ro

30 Dec, 2009 01:03 1102 Marime text

Guvernul a adoptat, în şedinţa de astăzi, noile condiţii privind garantarea drepturilor de producţie cu finanţare publică destinate fermierilor, a anunţat, la finalul şedinţei de Guvern, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Mihail Dumitru.

Această măsură prevede condiţiile în care fermierii pot prelua credite şi pot obţine garanţii din resurse publice pentru creditele de producţie, degrevându-i pe aceştia de a prezenta garanţii reale cum ar fi pământul sau alte de valori.

„În aceste noi condiţii, fermierii pot obţine garanţii pentru creditele de producţie în cuantum de până 80% din valoarea creditului", a arătat ministrul Agriculturii.

Ministrul de resort a menţionat că Ministerul Agriculturii a pus deja la dispoziţia Fondului de Garantare resurse financiare în valoare de 250 milioane lei. În 2010, Ministerul va suplimenta aceste fonduri cu încă 86 milioane lei, astfel încât posibilitatea de garantare să crească.

Totodată, ministrul a mai anunţat că, în data de 4 ianuarie 2010, Ministerul Agriculturii va lansa o schemă de garantare pentru investiţii în domeniul agricol şi dezvoltare rurale, finanţată din fonduri europene.

www.amosnews.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii