Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:12 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ferdinant Stănescu, reţinut de procurorii DNA pentru trafic de influenţă

ro

10 Dec, 2015 14:02 971 Marime text
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 10 decembrie 2015, a suspectului  Ferdinant Stănescu, cu privire la săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.
 
În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date și indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt: în zilele de 22.11.2015, 25.11.2015 și 09.12.2015, suspectul Stănescu Ferdinant a pretins de la o persoană (denunţător în cauză), suma totală de 30.000 de euro, lăsând să se creadă că are influență asupra a trei magistrați din municipiul Iași, învestiți cu soluționarea unei cauze penale în care o rudă a denunţătoarei a fost trimisă în judecată, în stare de arest preventiv.
 
În schimbul banilor pretinşi, suspectul a afirmat că îi va determina pe magistrații respectivi să dispună punerea în libertate a persoanei respective.
 
Suspectul susţinea că, fiecare dintre cele trei persoane (“doi procurori și un judecător”) urmau să primească inițial suma de 5.000 de euro, iar, după punerea în libertate a rudei denunţătorului, încă 5.000 de euro/persoană.
 
La data de 09 decembrie 2015, în parcarea unui hotel din localitatea Băile Felix, suspectul Stănescu Ferdinant a primit de la denunţător o primă tranșă de 12.000 de euro din suma pretinsă, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.
 
Suspectului Stănescu Ferdinant i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală, urmând să fie prezentat la data de 10 decembrie 2015, Tribunalului Bihor, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
 
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție.
 
Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii