Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:02 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fenomene care par să se apropie de Sulina ”Triunghiul Bermudelor” din Marea Neagră

ro

23 Aug, 2014 14:20 2222 Marime text
Există numeroase povești referitoare la Insula Șerpilor, un veritabil triunghi al Bermudelor. Multe dintre ele vorbesc despre ”apa blestemată”, dar și surse științifice care dovedesc că această zonă chiar se apropie de țărmul țării, potrivit b1.ro.  Astfel, la doar 45 de kilometri distanță de Sulina, o serie de fenomene stranii ar fi fost înregistrate.

Însă un studiu realizat de cercetători de la Harvard, cu sprijinul NASA, semnalează anomaliile magnetice din Marea Neagră. Citând o lucrare semnată de rușii Osipov și Terekhov, studiul vorbește de aceste anomalii magnetice care se produc de regulă în rupturile de falii și  în reflexii ale scoarței terestre, informează b1.ro.

Cercetătorii ruși spun că misteriosul triunghi mobil se deschide de la o fracţiune de secundă până la câteva minute, iar cei care studiază fenomenele paranormale consideră zona drept “o poartă către altă lume”. 

Printre poveștile corelate cu această zonă stranie se numără și dispariția crucișătorului Tiolkovsloi, la sud de Crimeea, în plină zi, pe 31 mai 1944, dar și a unor avioane militare care, odată intra în acest ”triunghi al Bermudelor”, pur și simplu erau dispărute de pe ecranele radar pe care erau urmărite. 

Sursa foto: descopera.org
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii