Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Federaţia Sanitas din România a pichetat astăzi Parlamentul României

ro

20 Apr, 2016 17:27 2402 Marime text
 
Conform calendarului de proteste anunțat săptămâna trecută, astăzi, Sanitas alături de celelalte sindicate bugetare afiliate CNSLR – Frăția, a pichetat Parlamentul României și a înaintat Camerei Deputaţilor, Senatului, Ministerului Finanţelor Publice şi Ministerului Sănătăţii un document cu toate revendicările Federației Sanitas.
 
„Am solicitat eliminarea inechităţilor şi discriminărilor salariale pentru toate categoriile profesionale din sistemul sanitar, de asistenţă socială şi medico-social, am cerut în continuare majorare salarială cu 25% în 2016, am cerut reglementarea timpului de muncă pentru medici, implicit plata corectă a gărzilor, am solicitat deblocarea şi finanţarea posturilor de specialitate, am cerut reglementarea funcţionării reţelei de medicină şcolară, respectarea normativelor de personal din sistemul sanitar, etc. Toate revendicările înaintate de SANITAS sunt publice şi se găsesc şi pe site-ul www.federatiasanitas.ro.
Îi asigurăm pe salariaţii din sistemul sanitar şi sistemul de asistenţă socială că soluţionarea revendicărilor SANITAS este prioritară pentru Federaţia noastră şi în acest sens vom continua toate acţiunile sindicale prevăzute pentru următoarea perioadă, şi anume: 9-13 mai a.c. Federaţia SANITAS va organiza adunări publice în faţa Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice şi Ministerului Finanţelor Publice.
 
În funcţie de rezultatele obţinute în negocierile care se vor desfăşura în paralel cu acţiunile de protest, în luna iunie vom organiza un miting de amploare în faţa Guvernului României”, se arată într-un comunicat transmis de Federaţia SANITAS din România.
 
Vă reamintum că, tot astăzi, în faţa Prefecturii Constanţa s-a desfășurat „Protestul tăcerii”, un miting de protest. Potrivit liderilor sindicali, oamenii sunt nemulțumiți pentru că Executivul nu și-a respectat promisiunile privind elaborarea unei legi a salarizării corecte.
 
 
Citește și: „Protestul tăcerii” -Angajaţii din sistemul sanitar au protestat în faţa Prefecturii cu măşti pe faţă  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii