Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:54 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Federaţia SANITAS din România a pichetat astăzi Ministerul Muncii

ro

09 May, 2016 15:27 2399 Marime text
Aşa cum a promis, Federaţia SANITAS din România a pichetat astăzi Ministerul Muncii, solicitând eliminarea inechităţilor şi discriminărilor salariale pentru toate categoriile profesionale din sistemul sanitar, de asistenţă socială şi medico-socială, majorare salarială cu 25% în 2016, reglementarea timpului de muncă pentru medici, implicit plata corectă a gărzilor, deblocarea şi finanţarea posturilor de specialitate, reglementarea funcţionării reţelei de medicină şcolară, respectarea normativelor de personal din sistemul sanitar, etc.
 
Potrivit unui comunicat SANITAS  va continua negocierile cu Ministerul  Muncii, va susţine în continuare necesitatea apariţiei unei ordonanţe de urgenţă care să elimine inechităţile şi discriminările salariale din sistemul sanitar şi sistemul de asistenţă socială, aşa cum au fost ele prezentate de Federaţie la toate negocierile care s-au desfăşurat până acum.
 
„Demisia ministrului sănătății, dl Patriciu Achimaș-Cadariu, nu schimbă programul acțiunilor sindicale SANITAS și îi asigurăm pe salariaţii din sistemul sanitar şi sistemul de asistenţă socială că soluţionarea revendicărilor SANITAS este prioritară pentru Federaţia noastră şi în acest sens vom continua toate pichetările anunţate pentru  perioada 9-13 mai a.c.
Pe tot parcursul acestei săptămâni vor fi organizate adunări publice în faţa Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice şi Ministerului Finanţelor Publice.
Federaţia SANITAS din România atrage atenţia Guvernului României că situaţia în care se află sectorul sanitar trebuie reglementată, iar  lipsa de răspuns va fi amendată cu grevă generală”, se mai arat într+un comunicat.
 
Vă reamintim, că vineri președintele Biroului executiv al Sindicatului SANITAS Constanţa, Nicolae Manea, care a declarat pentru cotidianul ZIUA de Constanța, că Federația își continuă demersul în vederea reglementării sectorului sanitar. Astfel, în prima zi, adică astăzi 9 mai, au fost programați pentru pichetări și reprezentanții  din Constanța, care au plecat spre București cu un autocar plin de 50 de persoane. În urma acestui program care durează în perioada 9-13 mai, în care se pichetează ministerele, dacă nu se vor rezolva aceste probleme, se va organiza o strângere de semnături pentru acțiuni greviste.
 
Citește și: SANITAS amenință Guvernul cu grevă generală. 50 de reprezentanţi ai federaţiei din Constanţa vor merge la Bucureşti
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii