Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Viitorul a avut, în medie, trei jucători titulari la fiecare meci al României U21

ro

23 Sep, 2016 17:49 1527 Marime text
În urma scrisorii deschise a managerului tehnic FC Viitorul și Academia Hagi, Gheorghe Hagi, din data de 21 septembrie, Comisia Tehnică a Federației Române de Fotbal evidențiază mai multe concluzii de ordin statistic, privind prezența jucătorilor FC Viitorul și Academiei Hagi la acțiunile loturilor naționale.
 
În ultimul an, la acțiunile selecționatei Under 19 au participat 11 jucători legitimați la Academia Hagi, plus încă doi care aparțin Academiei, dar sunt împrumutați (Vlădescu și Grecu).
 
În top 3 „minute jucate” în ultimul an, la nivel Under 19, se regăsesc doi fotbaliști de la Academia Hagi: Pașcanu (Leicester – 940 minute), Căpușă (AGH – 793 minute), Kilyen (AGH – 762 minute). În top 10 „minute jucate” se regăsesc cinci fotbaliști de la Academie.
 
Aceste cifre au fost realizate în ciuda faptului că, în perioada 23 martie – 30 martie, pentru turneul din Republica Moldova, Academia nu a pus la dispoziție cei șase jucători convocați, invocând faptul că nu este vorba de o dată din calendarul FIFA.
 
Cu privire la prezența lui Ianis Hagi la acțiunile selecționatei Under 19, jucătorul a fost convocat, dar clubul a solicitat să nu participe la turneul Caput Mundi al echipei naționale din perioada 25 februarie – 4 martie, în vreme ce clubul Fiorentina nu a permis prezența lui la lot pentru „dubla” cu Israel din 6-11 august, motivând faptul că nu este vorba de o dată din calendarul FIFA.
 
La ultima acțiune a reprezentativei Under 19, în Finlanda, au fost prezenți patru fotbaliști de la Academia Hagi, plus Ianis Hagi și Grecu, fotbalist al Academiei, dar care evoluează sub formă de împrumut la SCM Pitești. Din cei 12 fotbaliști din România convocați, cinci aparțin de Academia Hagi.
 
La nivelul reprezentativei U21, în cele nouă partide din actuala campanie de calificare la Euro 2017, au fost utilizați 29 de jucători, 28% fiind jucători sau foști jucători de la Viitorul, adică opt.
 
Situația titularizării jucătorilor și foștilor jucători de la Viitorul a fost aceasta: patru titulari cu Armenia (3-0), șase titulari cu Bulgaria (0-2), trei titulari cu Armenia (3-2), patru titulari cu Luxemburg (1-0), doi titulari cu Danemarca (0-2), patru titulari cu Țara Galilor (1-1), trei titulari cu Țara Galilor (2-1), doi titulari cu Danemarca (1-3). Practic, Viitorul a avut în medie trei jucători titulari la fiecare meci al României U21, arată un comunicat al Comisiei  Tehnice a Federației Române de Fotbal.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii