Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FBI, în dezacord cu Google şi Apple

ro

26 Sep, 2014 18:14 1463 Marime text
Directorul FBI, James Comey critică politica de protecţie a datelor implementată de Apple şi Google, pentru a-şi asigura clienţii în urma dezvăluirilor privind metodele de spionaj ale serviciilor americane de informaţii, relatează Mediafax.
 
"Cred în lege dar cred de asemenea că nimeni din această ţară nu este mai presus de lege. Ceea ce mă îngrijorează este că companiile pot promova în mod deliberat un lucru care pune oamenii deasupra legii", a afirmat directorul poliţiei federale.
 
Apple a fost prima companie care a anunţat că, pentru a evita să fie nevoită să livreze guvernelor datele personale ale clienţilor săi, nu va mai avea acces la parolele utilizatorilor aparatelor sale (iPhone şi iPad) care funcţionează cu noua versiune a sistemului de operare iOS 8.
 
Google, care deja a consolidat securitatea mesageriei sale Gmail, a reacţionat ulterior, afirmând că sistemul său de operare Android asigură o protecţie similară de mult timp, dar că în noua versiune utilizatorul nu va mai fi nevoit să o activeze.
 
Comey a subliniat că sunt în curs discuţii cu Apple şi Google pentru a-şi schimba politica de securitate. El a afirmat că forţele de ordine ar trebui să poată avea acces la telefonul mobil al răpitorului unui copil şi la conţinutul acestuia, după obţinerea unui mandat.
 
Directorul FBI a apreciat că în "era post-Snowden", acesta este "un indiciu" că unele companii merg "prea departe".
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii