Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:28 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Față în față cu procurorii DNA se află în aceste momente un cunoscut medic

ro

16 Mar, 2016 13:11 2327 Marime text
Medicul Irinel Popescu a venit, astăzi, la sediul Direcției Naționale Anticorupție, însoțit de avocatul său.
 
El nu a dorit să facă declarații presei la intrarea în sediul DNA, astfel că deocamdată nu se știe în ce calitate s-a prezentat în fața procurorilor anticorupție.

Acesta conduce Clinica de Chirurgie și Transplant Hepatic de la Institutul Clinic Fundeni, fiind şi membru corespondent al Academiei Române, secţia de Ştiinţe Medicale

A devenit foarte cunoscut în România după ce a introdus transplantul de ficat în practica medicală. Uimește prin energia cu care face față funcțiilor pe care le deține în organizații și instituții, pe lângă numeroasele operații chirurgicale. Specializarea sa principală este chirurgia generală, la care a adăugat-o, în ultimul deceniu, pe cea hepatică. Momentul de vârf al carierei lui a fost realizarea primului transplant hepatic din România, în anul 2000, după ce prof. dr. Irinel Popescu s-a întors din SUA, unde a învățat timp de 3 ani tehnicile de transplant. În anii următori a realizat peste 150 de transplanturi hepatice și 1500 de rezecții hepatice. Expert al Consiliului Europei în probleme de transplant, profesorul Irinel Popescu a fost activ și în viața politică.

 
Vom reveni cu detalii.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii