Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:52 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fără stat la cozi, fără adeverinţe, fără bătaie de cap Cum puteţi verifica rapid dacă sunteţi asigurat

ro

24 Jun, 2016 09:58 5414 Marime text
Ideea de a fi sau nu asigurat în sistemul medical de la noi le dă românilor foarte multe bătăi de cap, mai ales din cauza legislaţiei greoaie în domeniu, a birocraţiei, a cozilor interminabile la care trebuie să asişti fie şi doar pentru a pune o întrebare, dar şi a hârţogăriei şi a adeverinţelor de orice tip pe care trebuie să le aduci chiar şi pentru a ţi se răspunde la o întrebare cât de simplă.

În acest sens, este util de ştiut pentru toţi românii, dar şi pentru constănţeni, în special, că există o modalitate destul de simplă şi rapidă de a verifica dacă o persoană figurează sau nu ca asigurată în sistem, dacă pe numele său a fost emis cardul de sănătate, ori dacă persoana respectivă este înscrisă la medicul de familie.

Pe site-ul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate este secţiunea „Verificare asigurat“, iar pe această pagină puteţi consulta Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate cu privire la calitatea de asigurat a unei persoane. Astfel, dacă aveţi codul numeric personal al persoanei, îl puteţi introduce în căsuţa special destinată, adăugaţi codul de siguranţă generat automat de site şi vă va apărea dacă persoana respectivă este asigurată, dacă are cardul de sănătate emis şi dacă este înscrisă la medicul de familie. Puteţi verifica respectiva calitate de asigurat şi accesând direct următorul link
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii