Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:55 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FADERE cere demisia ministrului de Interne pentru incompetență

ro

22 Dec, 2015 19:27 1941 Marime text
FADERE (Federația asociațiilor de români din Europa) cere demisia lui Petre Tobă din fruntea Ministerului Afacerilor Interne ”pentru proasta organizare din ultimele zilei a activității frontierelor și dezinteresul demonstrat în momentul în care a fost informat că la frontiere s-au format cozi kilometrice”.

Daniel Tecu, președintele FADERE, consideră că este inadmisibil ca în apropierea sărbătorilor de iarnă, când foarte mulți români din Europa se întorc în țara, autoritățile să fie luate din nou „prin surprindere”: ”Însă, pe lângă faptul că frontierele nu au fost pregătite pentru acest moment, după ce a fost înștiințat că există cozi foarte mari, domnul Tobă s-a comportat în continuare cu dezinteres nerezolvând problema”.
 
În Europa locuiesc în jur de trei milioane și jumătate de români care trimit foarte mulți bani în țară și care se întorc acasă în număr covârșitor de două ori pe an: de Crăciun și în perioada vacanței de vară.
 
 „Suntem indignați de sutele de telefoane și mesaje care le-am primit din partea românilor care în loc să fie primiți cu brațele deschise de România, sunt ținuți la granițe și sunt tratați încă odată cu dispreț. Sperăm ca adevăratul motiv pentru care s-au formate cozile uriașe să fie doar incompetența. Ar fi mult mai grav data situația ar fi o răzbunare politică pentru votul diasporei sau și-ar avea originea în obiceiul polițiștilor de frontieră și vameșilor corupți care caută în bagajele românilor până îi fac pe acestea să le dea spagă pentru a putea intră în tara”-a declarat Daniel Tecu.



sursa foto: nineoclock.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii