Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:14 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Facebook se extinde în Africa

ro

29 Jun, 2015 21:29 989 Marime text
 
Facebook a anunțat că se extinde și pe continentul african. Rețeaua de socializare americană urmează să deschidă un birou în orașul Johannesbourg, din Africa de Sud, informează Agerpres.

„Suntem inspirați de diferitele modalități în care oamenii și firmele folosesc Facebook-ul în Africa pentru a stabili noi contacte”, a declarat Nicola Mendelsohn, unul dintre reprezentanții din regiunea Europa/Orientul mijlociu/Africa (EMEA) ai marelui grup californian, transmite AFP.

Pentru început, Facebook vizează mai multe țări din Africa subsahariană: Kenya, Nigeria, Africa de Sud, Senegal, Coasta de Fildeș, Ghana, Tanzania, Rwanda, Uganda, Zambia, Mozambic și Etiopia.

O primă ofensivă va fi lansată pe telefoanele mobile, pentru a răspunde interesului crescând al firmelor pentru acest tronson de publicitate, având în vedere că majoritatea cazurilor, africanii accesează Facebook folosindu-și telefoanele portabile. La sfârșitul lunii iunie, rețeaua socială avea în Africa 120 de milioane de utilizatori activi, cu 20% mai mult decât în septembrie 2014.

Facebook preconizează să realizeze pe telefoanele mobile peste două treimi din încasările sale de publicitate la nivel mondial.



Sursa: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii