Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:03 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Facebook revine asupra deciziei de a cenzura o fotografie

ro

10 Sep, 2016 23:55 1747 Marime text
Facebook a revenit asupra deciziei de a cenzura o fotografie premiată cu Pulitzer din timpul Războiului din Vietnam. Deşi compania a transmis inițial că imaginea încalcă regulile privind nuditatea, acum înțelege „importanța istorică a fotografiei”.

Cel mai mare ziar al Norvegiei a publicat pe prima pagină o scrisoare deschisă adresată lui Mark Zuckerberg, prin care a blamat decizia Facebook de a cenzura o fotografie celebră făcută în timpul Războiului din Vietnam.
 
„Sunt supărat, dezamăgit, chiar speriat de ceea ce urmează să îi faci pilonului principal al societăţii noastre democrate. Sunt îngrijorat că cel mai important canal din lume limitează libertatea, în loc să încerce să o dezvolte, şi că acest lucru se întâmplă ocazional într-un mod autoritar”, a spus redactorul șef al ziarului Aftenposten, Espen Egil Hansen. 

Controversa a fost generată de decizia Facebook de a şterge un mesaj publicat de scriitorul norvegian Tom Egeland, care a conţinut fotografia „The Terror of War”, câştigătoare a premiului Pulitzer. Imaginea surprinde copii care fug de un atac cu napalm din timpul Războiului din Vietnam, între care se numără şi Kim Phúc, în vârstă de nouă ani, care a fost surprinsă nud.  

„Orice fotografie care înfăţişează organe genitale, fese sau sâni nud, va fi înlăturată”, explicase Facebook.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii