Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:33 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Facebook implementează un nou program de detectare a comportamentului. Cum va funcționa

ro

02 Dec, 2017 09:57 1380 Marime text

Facebook Inc va extinde și în alte țări folosirea software-ului său de recunoaștere a tiparelor comportamentale după succesul înregistrat de testele desfășurate în Statele Unite ce au vizat detectarea utilizatorilor cu intenții suicidare, au anunțat recent reprezentanții celei mai mari rețele de socializare din lume, potrivit Digi 24.

Facebook a început testarea acestui software în Statele Unite în luna martie, când compania a început să scaneze conținuturile și comentariile de pe rețea care ar conține fraze ce ar putea semnala o iminentă tentativă de sinucidere.

Facebook nu a dezvăluit prea multe detalii tehnice ale acestui program, însă compania spune că software-ul său caută anumite fraze ce ar putea reprezenta indicii — precum întrebări de tipul "Ești ok?" și "Pot să te ajut?".

Dacă software-ul detectează o posibilă sinucidere, el alertează o echipă de angajați ai companiei Facebook care sunt specializați în astfel de cazuri. Sistemul sugerează o serie de soluții pentru utilizator sau pentru prietenii persoanei vizate, precum numărul la care poate fi contactată o linie telefonică specializată în ajutorarea persoanelor cu gânduri suicidare. În anumite cazuri, angajații Facebook contactează autoritățile locale pentru a le cere să intervină.

Sursă foto: Wikipedia
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii