Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:59 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Facebook are conturi blocate. Totul a pornit de la o dispută juridică a poliției federale braziliene cu WhatsApp

ro

03 Jul, 2016 17:40 2050 Marime text
O curte de judecată din Brazilia a hotărât blocarea a 19 milioane de reali brazilieni (circa 6,07 milioane de dolari) din fondurile companiei Facebook. Este vorba despre o dispută juridică a Poliției federale braziliene cu serviciul de mesagerie WhatsApp, scrie BBC News în ediția electronică.
 
Poliția federală braziliană susține că Facebook, care deține WhatsApp, a refuzat că împărtășească conținutul mesajelor transmise de persoane suspecte de trafic de droguri, cercetate într-o anchetă a Poliției. Oamenii legii susțin că au nevoie de informațiile respective pentru a identifica la nivel internațional celelalte persoane care au legătură cu cele deja capturate în acest caz.
 
De cealaltă parte, cei de la Facebook nu au transmis comentarii pe marginea acestei măsuri a justiției din Brazilia. Fondurile respective au fost blocate din contul companiei Facebook pentru că WhatsApp nu are un cont bancar în Brazilia. Serviciul de mesagerie WhatsApp este foarte popular în Brazilia, având circa 93 de milioane de utilizatori, scrie theverge.com, citat de Agerpres.
 
În luna martie a acestui an vicepreședintele Facebook pentru America Latină Diego Dzodan a fost arestat după ce WhatsApp nu a cooperat în ancheta privind traficul de droguri. La momentul respectiv compania Facebook a catalogat arestarea reprezentantului său ca fiind ''o măsură extremă și disproporționată''.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii