Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:29 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Facebook anunță lansarea „Journalism Project" în încercarea de a scăpa de stigmatul „știrilor false"

ro

11 Jan, 2017 20:53 1854 Marime text
Compania Facebook a lansat, astăzi, „Journalism Project", în contextul în care cea mai mare rețea de socializare din lume caută să-și consolideze relația cu organizațiile media, informează Reuters, citat de Agerpres.

Lansarea vine la mai puțin de o săptămână după ce compania fondată de Mark Zuckerberg a primit-o în rândurile sale pe fosta reporteră, prezentatoare și gazdă de televiziune de la CNN pentru a conduce echipa de relații cu organizațiile media.

Potrivit anunțului făcut miercuri de Facebook, noul proiect se va concentra pe îmbunătățirea formatelor de relatare a evenimentelor precum "Live", "360" și "Instant Articles".

De asemenea, compania a anunțat că va testa o caracteristică a instrumentului "Instant Articles" pentru a permite cititorilor să consulte în același timp mai multe articole de la organizațiile media preferate.

Facebook va colabora în acest sens cu organizații terțe în vederea promovării acurateții informațiilor și pentru a-i ajuta pe utilizatori să decidă care surse sunt de încredere, în încercarea de a scăpa de stigmatul "știrilor false". Rețeaua a fost acuzată în ultimele luni că nu face îndeajuns de multe eforturi în ceea ce privește știrile false distribuite de utilizatori în timpul campaniei prezidențiale din Statele Unite și se află în plin proces de a remedia situația. "Facem multe eforturi pentru propășirea unui ecosistem de știri sănătoase și a jurnalismului", susține într-un mesaj postat pe blogul Facebook Fidji Simo, director de produs în cadrul companiei.

Totodată, Facebook a anunțat miercuri că ia în calcul introducerea calupurilor de publicitate în cadrul clipurilor video. Compania a testat anterior un astfel de format publicitar pentru Facebook Live.


Sursa foto: reuters.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii