Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:51 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Expoziție interculturală la Muzeul de Artă Constanța

ro

21 Nov, 2015 18:12 2073 Marime text
Mâine, începând cu ora 12.00, Muzeul de Artă Constanța organizează vernisajul unei expoziții interculturale. Expoziția va cuprinde lucrările realizate în cadrul proiectului „Centrul pentru Educație Interculturală Constanța, de cei 25 de tineri, elevi și studenți de la Colegiul de Arte „Regina Maria”, respectiv Facultatea de Arte din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța, care alcătuiesc grupul țintă al acestuia.
 
Alături de lucrările grupului țintă al proiectului vor expune și artiști consacrați din România, dintre care îi amintim pe Nicolae Morărescu, Ignat Ștefanov, Marieta Besu, Eugenia Botezatu, Cătălin Botezatu, Lelia Rus-Pîrvan. De asemenea, vor expune artişti și din Norvegia, printre aceştia numărându-se Anni Onsager, Arnhild Grimseid, Elin Setara, Kirsten Morck, Line Schjolberg.
 
În aceeași zi cu vernisajul, va avea loc și cel de-al treilea atelier de educație interculturală, cu tema „Problema stereotipurilor și a prejudecăților în ceea ce privește comunitățile minoritare”.
 
Evenimentul este organizat de Muzeul de Artă Constanţa în parteneriat cu Centrul Naval Național pentru Studii și Inițiativă în Educație, Sport și Tradiții din Constanța și International Organization for Democracy and Human Rights — IODHR din Norvegia. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii