Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:41 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Explozie puternică într-o zonă industrială (video)

ro

12 Aug, 2015 22:24 1621 Marime text
 
O explozie de amploare a avut loc într-o zonă industrială din oraşul chinez Tianjin, situat în apropiere de Beijing, potrivit BBC News online, citat de romanialibera.ro.

Explozia, a cărei cauză este încă necunoscută, a avut loc la ora locală 23.30 la o stație de depozitare a petrolului din Zona pentru dezvoltare Tianjin-Binhai, pe malul Golfului Bohai, parte a Mării Chinei de Est.

Fotografiile și filmările de la fața locului care au apărut pe rețelele de socializare arată că mai multe persoane au fost rănite în incident. Cel puțin 50 de persoane au fost internate în spital, potrivit agenției de presă Xinhua, care a precizat că incendiul izbucnit este ”sub control”. 

Totuși, doi pompieri au dispărut, continuă aceeași agenție. 

De asemenea, mai multe blocuri de lângă depozit au rămas fără curent, potrivit CCTV. 

Un martor ocular a declarat pentru pres locală că era la cumpărături ”când deodată o minge de foc a apărut și o explozie a izbucnit”. 

„În timpul exploziei pământul tremura foarte tare, casele și clădirile se mișcau, geamurile mai multor clădiri s-au spart și toată lumea a luat-o la fugă. Mai mulți oameni s-au adunat în stradă”, a precizat martorul. 

Tianjin este un port important și o zonă industrială puternică din apropierea Beijingului. Orașul are o populație de 7,5 milioane de persoane. 

Sursa: romanialibera.ro


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii