Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:26 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 5. 10 persoane, sub dărâmături Explozie la o fabrică de lângă stadionul Tineretului din Braşov (video)

ro

05 Nov, 2015 20:09 2374 Marime text
O explozie a avut loc, în această seară, lângă stadionul Tineretului din Braşov. Pe stadion se disputa meciul FC Braşov - CSM Rm. Vâlcea, din Liga a II-a. Pompierii au fost chemaţi de urgenţă să intervină cu mai multe autospeciale.
 
Explozia a avut loc la o fabrică de pâine, informează România TV.  Mai multe echipaje ISU Brașov au fost trimise la fața locului. În fabrică se aflau mai multe persoane în momentul exploziei.

UPDATE 5, ora 22.30

Victima aflată sub dărâmături a fost scoasă din buncăr. Nu a suferit arsuri pe corp, dar este în stare critică şi a fost transportată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, potrivit romaniatv.net. Autorităţile au anulat Codul Roşu de alertă odată cu încheierea operaţiunilor de salvare a victimelor. 

UPDATE 4, ora 21.55

Conform lui Raed Arafat, „Patru victime au arsuri pe 10% din suprafaţa corpului şi un alt pacient are arsuri pe 40% din suprafaţa corpului. Aceste victime sunt la spital”. 

UPDATE 3, ora 21.23

A fost inițiat planul roșu, fiind mobilizate echipaje de intervenție din județele limitrofe.„S-a format o echipă de salvatori, se efectuează căutări în acest moment. Intervenim acum pentru salvarea victimelor. Din datele pe care le deţinem până în acest moment, explozia s-a produs la etajul 2 al clădirii", a declarat Ciprian Sfreja, purtătorul de cuvânt al ISU Braşov.

UPDATE 2, ora 20.57

La faţa locului, se află 12 autospeciale SMURD şi ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi trei autocisterne cu apă. La ora 20.40, flăcările au fost stinse, iar incendiul era sub control, potrivit romaniav.net.

Ministrul Sănătăţii Nicolae Bănicioiu şi Raed Arafat au anunţat că se îndreaptă spre Braşov.

UPDATE 1, ora 20.23

În fabrică se aflau mai multe persoane în momentul exploziei. Din primele informaţii,cinci oameni au fost răniţi şi au fost transportaţi deja la Spitalul Clinic Judeţea de Urgenţă, după ce au primit îngrijiri la faţa locului.

Raed Arafat a precizat următoareIe: "Zece persoane sunt prinse sub dărâmături. A fost o explozie serioasă, situaţia este foarte gravă. Pompierii încă lucrează, s-a activat centrul de comandă de la Minister. Avem trei elicoptere pregătite pentru a prelua răniţii, două la Bucureşti, unul la Mureş. Planul roşu de intervenţie în forţă a fost activat. În mod normal ar trebui ca gazele să fi fost deja oprite. La Braşov există o secţie de Chirurgie Plastică şi se poate ocupa de arşi dacă este cazul".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii