Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:52 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Explozie în orașul Van, din sud-estul Turciei. Bilanțul răniților este în creștere

ro

12 Sep, 2016 12:45 1880 Marime text
Cel puțin 11 persoane au fost rănite în urma unei puternice explozii care a zguduit în această dimineață orașul Van, din sud-estul Turciei, regiune majoritar kurdă, deflagrație ce a fost provocată, se pare, de o mașină-capcană, conform unei surse de securitate turce, citată de Reuters.
 
Potrivit AFP, care citează agenția locală Anadolu, explozia a survenit în apropiere de sediul local al Partidului Justiției și Dezvoltării (AKP, la putere) și a biroului guvernatorului.
 
Mai multe media turce au indicat că un vehicul-capcană s-ar putea afla la originea acestui atac, care nu a fost încă revendicat.
 
Imagini ale televiziunii NTV arătau mașini ale serviciilor de urgență deplasându-se la locul exploziei, pompierii încercând să stingă focul declanșat în urma deflagrației.
 
Această explozie intervine la o zi după demiterea a 28 de primari, suspectați că ar avea legături cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), considerat de Ankara și aliații săi occidentali drept o "organizație teroristă".
 
Rebelii PKK și armata turcă au întrerupt în urmă cu un an o fragilă încetare a focului și au reluat ostilitățile declanșate în 1984.
 
Mai mult, Ankara a lansat la 24 august o ambițioasă ofensivă în nordul Siriei pentru a-i alunga pe jihadiștii grupării Statul Islamic de la frontieră, precum și împotriva rebelilor kurzi din PKK și YPG (Unitățile de apărare ale poporului kurd).

UPDATE ora 13:14
Agențiile de știri din Turcia anunță că bilanțul civililor răniți în explozia de la Van este în continuă creștere. Autoritățile au reactualizat numărul de victime, care se apropie de 20 de răniți. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii