Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:26 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Explicaţii date de CNADNR în legătură cu lucrările la Podul de la Agigea

ro

21 Sep, 2016 18:06 3884 Marime text
Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România precizează că pentru realizarea lucrărilor pe Podul de la Agigea a fost necesară instituirea restricției totale de circulație a traficului rutier.
 
„În acest moment, pe pod se realizează lucrări de stabilire a poziției de referință a podului și a forțelor în cabluri (hobane). Este necesară comparația cu situația din anul 2014, înainte de sistarea lucrării (dacă au avut loc deplasări și dacă hobanele au lucrat corespunzător). Aceste etape sunt premergătoare lucrărilor de înlocuire a hobanelor și sunt solicitate de Proiectant. Sunt de fapt un reper al stabilirii comportării podului până în prezent”, transmite CNADNR într-un comunicat.
 
„Aceste lucrari, chiar dacă nu necesită existența multor utilaje sau angajați, ele nu se pot face sub trafic. Se lucrează la hobanele existente și în acest sens nu se poate garanta siguranța circulatiei”, se mai arată în comunicat.
 
Amintim că, din 12 septembrie 2016, podul de la Agigea a fost închis pentru reluarea lucrărilor de reabilitare, în mod special, montarea celor două hobane.
 
„CNADNR împreună cu constructorul face apel la cei care tranzitează zona să înțeleagă faptul că restricția de acum duce la finalizarea la timp a lucrărilor și la respectarea programului de șantier.
 
Circulaţia pietonală se realizează tot pe podul Agigea printr-un culoar protejat sub directa supraveghere a piloţilor de trafic”, conform CNADNR.
 
Circulaţia autovehiculelor este deviată pe următoarea rută ocolitoare:
 
  • Nod rutier A4 (intersecţie cu DN 39), Agigea - A4 (intrare port Constanţa Sud) - Podul Nou (Apolodor) peste Canalul Dunăre Marea Neagră - Bretea acces la DN 39 (Eforie Nord -Agigea) - DN 38 (Agigea Negru Vodă) şi retur.


Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii