Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:47 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Există în România o echipă fără înfrângere în 25 de meciuri. Vezi care este

ro

11 Jul, 2011 12:08 931 Marime text

La Constanţa se naşte o mare echipă, scrie în ediţia on line http://www.prosport.ro/. În doi ani, Gică Hagi a clădit la academia sa o trupă imbatabilă, formată din jucători născuţi în 1998. Pariul "Regelui": 11 dintre aceşti puşti să joace la prima reprezentativă până la Mondialul din 2022.
Sezonul fotbalistic 2010-2011 s-a încheiat oficial joia trecută, odată cu finala campionatului naţional de juniori D, disputată la Buftea. Ultimul titlu a revenit Academiei "Hagi", scor 3-0 cu ACU Arad, puştii antrenaţi de Marius Codescu încheind stagiunea numai cu victorii pe linie. Micii constănţeni sunt, din acest punct de vedere, campionii-campionilor, nicio altă laureată neputând să domine de o asemenea factură competiţia în care a jucat. 25 de victorii şi un golaveraj de 186-2 este linia de clasament a puştilor de 13 ani de la academie (medie de 7,4 goluri pe meci!). "Ar fi fost frumos să terminăm competiţia fără niciun gol", spune antrenorul Marius Codescu. "Adevărul este că am parte de copii deosebiţi, care au înţeles, indiferent de numele pe care-l poartă, că nu poţi face performanţă fără respect faţă de fotbal şi faţă de cei din jurul lor", a mai punctat Codescu.

Visul lui Ianis Hagi

Gică Hagi a construit această echipă în doi ani. A adunat piese din diferite zone ale ţării şi le-a asamblat într-un puzzle aproape fără fisură. Liantul s-a numit chiar Ianis Hagi, fiul "Regelui". "Visul meu este să ajung la naţionala mare, să-l depăşesc pe tatăl meu", este deviza lui Ianis. La finală, cel mai bun jucător a fost declarat Nicolae Cârnaţ, marcatorul a 41 de goluri în cele 25 de meciuri din cadrul campionatului naţional. "Sunt copii, nu poţi să ştii cum evoluează. Este însă meritul lor că au ajuns unde au ajuns şi nimeni nu îl poate contesta. Ce trebuie să se ştie este că Hagi lucrează pentru fotbalul românesc. Şi-a investit toţi banii în această academie, care trebuie să fie principala furnizoare pentru loturile naţionale", a declarat Gică Hagi. În acest sezon, juniorii fostului mare decar al naţionalei au mai obţinut un argint, la juniori A.

CAMPIONII ROMÂNIEI la fotbal
Liga I: Oţelul Galaţi
Juniori A: Poli Timişoara
Juniori B: LPS Banatul Timişoara
Juniori C: Sportul Studenţesc
Juniori D: Academia "Gheorghe Hagi"

Campionii de la juniori D


Cosmin Dur-Bozoană, Ştefan Peltea (portari), Bogdan Anghel (26 goluri în campionat), Tiberiu Căpuşă, Nicolae Cârnaţ (41), Andrei Ciobanu (27), Florinel Coman (22), Doru Dumitrescu (2), Leonard Gheorghe (14), Ianis Hagi (19), Andreas Iani (6), Szabolcs Kilyen, Mircea Manole (10), Robert Moldoveanu (11), Andrei Rusu, Alexandru Trancă (1).

Sursa: http://www.prosport.ro/

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii