Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:05 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Există în lumea asta locuri ciudate și înfricoșătoare… Hadeți să vedem câteva!

ro

22 Jun, 2016 08:41 3474 Marime text
Pripyat din Ucraina
 
Pripyat este un oraş abandonat din nordul Ucrainei şi conservant în timp, care arată ca o scenă dintr-un film de groază post-apocaliptic. Pripyat, din cadrul Zonei de alienaţie Cernobîl, a fost fondat în anul 1970 pentru a găzdui lucrătorii centralei atomoelectrice. El a fost, ulterior, abandonat în 1986, după dezastrul nuclear.



 
Castelul Edinburgh din Scoţia

Unul dintre locurile cele mai bântuite din Scoţia, Castelul Edinburgh se spune că este casa unei fantome fluierar, a unui toboşar fără cap şi a unui câine spectral. În anul 2001, pivniţele şi camerele au fost supuse unei analize ştiinţifice riguroase timp de 10 zile, folosind echipamente de viziune pe timp de noapte, camere digitale, imagistică termică şi 240 voluntari bine ascunşi.

Aproape jumătate din cei care au luat parte au raportat observarea de fantome şi fenomene înfricoşătoare, inclusiv de scăderi bruşte de temperatură şi senzaţii de prezenţă nevăzută trăgând de hainele lor, potrivit inbors.com.
 
Osuarul Sedlec, Republica Cehă
 
Această capelă mică de lângă Hora Kutna conţine rămăşiţele a până la 70 000 de persoane şi atrage aproximativ 200 000 de turişti în fiecare an, potrivit inbors.com. Aceasta în mare parte se datorează faptului că oaselor acelor persoane au fost aranjate într-un mod artistic bizar. Interiorul conţine aşa răsfăţuri ca candelabru din oase şi ghirlande de cranii.
 
Giant’s Causeway (Dig Gigant), Irlanda
 
Şaizeci de milioane de ani în urmă o erupţie vulcanică uriaşă a lăsat în urmă bazalt topit. Bazaltul s-a solidificat şi a creat aceste fisuri uimitoare în stâncă. Causeway este atât de perfect geometric încât legendele spun că de fapt a fost construit de un gigant.
 
 
Poarta Iadului – Turkmenistan
 
Poarta Iadului din Darvaza este un crater de gaz în Turkmenistan.
 
În 1971, în apropierea satului Darvaza, geologii sovietici au descoperit o acumulare subterană de gază. Ca rezultat a excavării geologii au dat peste o cavitate subterană care sa prăbuşit şi a format o gaură plină cu gaz. Geologilor nu le-a rămas decât să o aprindă pentru a feri populaţia locală şi animalele de efectele nocive ale gazului, scrie inbors.com. Focul aşa şi arde, deja timp de 40 de ani.
 
 
Mâna în deşert – Chile
 
Mano de Desierto este o sculptură pe scară largă a unei mâini situate în deşertul Atacama din Chile, la 75 km la sud de oraşul Antofagasta.
 
Aceasta este opera sculptorului chilian Mario Irarrázaba. Irarrázabal a folosit figura umană pentru a-şi exprima emoţiile, cum ar fi nedreptatea, singurătatea, tristeţea şi tortura. Se spune că dimensiunea exagerată subliniază vulnerabilitatea şi neputinţa umană. Lucrarea are o bază de fier şi beton şi se află la 11 metri înălţime.
 
Muntele Tianzi – China
 
Muntele Tianzi este situat în provincia Hunan din China.
 
Este numit în cinstea agricultorului Xiang Dakun al grupului etnic Tujia, care a condus cu succes revolta fermierilor locali şi se numeau „tianzi”, cea ce înseamnă „fiul Cerului”. Muntele întâmpină vizitatorii cu frumoase privelişti în diferite anotimpuri. Aici sunt patru minuni: Marea Norilor, Radierea luminii Lunii,  Razele de Soare şi Zăpada în timpul iernii. Acest grup ciudat de piscuri calcaroase au servit ca inspiraţie pentru munţii plutitori din filmul blockbuster Avatar.
 
Izvorul lui Thor – Oregon, SUA
 
De asemenea, cunoscut sub numele de burlanul Pacificului, puţul este de fapt o gaură în stâncă care numai crează o impresie de o scurgere a apei oceanului.
 
În realitate, gaura imensă are o adâncime de doar aproximativ 6 metri. Chiar dacă puţul nu este atât de magic cum se pare, când apa acumulată în el este aruncată în sus aceasta arată uimitor.
 
Pamukkale – Turcia
 
Pamukkale, se traduce din limba turcă ca „castel de bumbac”, este un sit natural din provincia Denzil, în sud-vestul Turciei.
 
Este compus din izvoare calde,  travertine şi terase de minerale carbonatice lăsate de apa curgătoare. Pamukkale este situat în valea râului Menderes, unde predomină o climă temperată pentru cea mai mare parte a anului. Obiectivul turistic Pamukkale din sud-vestul Turciei este inclus Patrimoniu Mondial UNESCO. El include izvoare naturale care se scurg în jos pe terasele de calcar şi bazinele termale.
 
Câmpia Vaselor – Laos
 
Câmpia Vaselor este un peisaj arheologic megalitic în Laos.
 
Aceste vase megalitice de piatră se extind în grupuri peste câmpurile provinciei Xieng Khouang, variind de la 1-100 vase pe ar. O teorie susţine că vasele cilindrice uriaşe erau folosite în ceremoniile funerare antice. Cu toate acestea, legendele locale susţin că vasele erau folosite pentru prepararea vinului pentru giganţi. A doua teorie este mai atrăgătoare.
 
Lacul Pătat – British Columbia, Canada
 
Vara, Lacul Pătat în cea mai mare parte se evaporă. El lasă în urmă multe piscine mici multi-colorate.
 
Trecătorii pot vedea acest fenomen de pe Autostrada 3, la nord-vest de micul oraş Osoyoos. Cu toate acestea, oamenii nu au voie să se plimbe nemijlocit în jurul terenului.
 
Piramida Soarelui – Bosnia
 
Piramidele bosniace sunt un grup de dealuri naturale din centrul Bosniei. Conform unei afirmaţii pseudo arheologice, promovată de Semir Osmanagić, ele sunt cele mai mari piramide antice construite de om de pe Pământ.

 
Badab-e Surt – Iran
 
Acese terase din nordul Iranului s-au format pe parcursul a mii de ani. Travertinul, un tip de calcar format din calciul din apă şi are o culoare roşiatică neobişnuită, ce face acest loc o adevărată privelişte care face să fie văzută.
 
Glass Beach – California, SUA
 
De-a lungul anilor, valurile au mistuit tot gunoiul de pe plajă, inclusiv sticlele şi alte articole de sticlă, în pietricele colorate. Acum această plajă este o atracţie turistică majoră.
 
Insula Păpuşilor – Xochimilco, Mexic
 
Potrivit unei legende locale, o fată a murit în canalele din jurul acestei insule. După moartea ei, păpuşile au început să spele malurile sale. Singurul locuitor al insulei a agăţat păpuşile în onoarea acestei fete.
 
Gheizerul Zburător – Nevada, SUA
 
A fost creat în mod accidental în 1964 după ce o companie energetică a forat în jos, în apele geotermale. Acest gheizer se află pe un teren privat la marginea deşertului Black Rock din Nevada. Gheizerul erupe până la 1.5 metri în sus, iar depozitele minerale lăsate în urmă provoacă stânca să crească cu cel puţin câţiva centimetri pe an.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii