Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:00 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi îndrăgostiţi, în centrul de control. Exercițiul SEA SHIELD 16 Vas civil suspect, controlat de autorități (galerie foto)

ro

18 Jul, 2016 11:05 2336 Marime text


O nouă etapă a antrenamentului SEA SHIELD 16 se desfășoară la aceste momente, în apele teritoriale ale României, din Marea Neagră.



Este vorba un exercițiu cu suspecți pe navă, o acțiune de verificare a unui vas civilă cu o activitate suspectă. Persoanele aflate la bord sunt controlate dacă dețin arme sau droguri, iar ambarcațiunea este verificată dacă adăpostește pasageri clandestini la bord. Dacă se constatată că sunt ostili ori că au ceva de ascuns, nava și echipajul vor fi puși sub arest.

O altă etapă a exercițiului constă într-o apărăre antiaeriană împotriva unei formații de nave inamice. Totul e coordonat din nava din centrul de conducere a luptei.

Operațiunea are loc în cadrul exercițiului SEA SHIELD 16, organizat de Forțele Navale Române.

UPDATE 2, ora 12:09
Șeful Statului major al Comandamentului Flotei este Mihai Panait.

UPDATE, ora 12:02
Vorrbim în acelaşi timp şi despre un exercițiu de apărare antiaeriană împotriva unei formații de nave inamice. Totul este coordonat din navă, mai excat, din centrul de conducere a luptei. De menţionat că în centrul de control al navei se află şi doi locotenenţi de pe fregata Mărăşeşti. Este vorba despre Andrei şi Nicoleta Paval. Cei doi s-au căsătorit de curând şi au ales să-şi facă luna de miere la exericiţiul Seashield. 

 

Citește și

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii