Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:56 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exercițiu militar româno-american în Marea Neagră. Distrugătorul USS PORTER este în Portul Constanța

ro

24 Aug, 2017 03:41 2800 Marime text
Forţele Navale Române vor executa, începând de astăzi până pe 28 august, o serie de activităţi în comun, în apele teritoriale ale României şi în apele internaţionale ale Mării Negre, cu distrugătorul american USS PORTER (DDG 78).

La exerciţii va participa corveta „Horia Macellariu” (265), în vederea creşterii nivelului de instruire a echipajului corvetei şi a interoperabilităţii dintre navele participante.

Distrugătorul USS PORTER a sosit în Portul Constanţa marţi, 22 august, şi va staţiona timp de trei zile la Terminalul „Pasagere”.
Pe timpul escalei sunt prevăzute vizite la Comandantul Flotei şi la autorităţile locale din Constanţa.

USS PORTER a acostat în Portul Constanţa, pentru prima dată, în februarie 2006, iar aceasta este cea de-a patra escală în România, după cele din iunie 2015 și iunie 2016.

Anul acesta, pe 7 aprilie, Baza Shayrat din provincia Homs (centrul Siriei) a fost lovită,  noaptea, în jurul orei 04:00 GMT de 59 de rachete Tomohawk trase de pe navele americane USS Porter și USS Ross, care se aflau în Marea Mediterană.

Totodată, USS Porter a fost implicat într-un incident în luna februarie a acestui an pe Marea Neagră, când, mai multe avioane militare ruse s-au apropiat de el, manevrele fiind considerate „nesigure și neprofesioniste”, conform declaraţiilor unui oficial al SUA, citat de Reuters.

Incidentul ar fi avut loc după ce USS Porter participase la un exerciţiu militar internaţional în Portul Constanţa.

Reamintim că în perioada 3-5 februarie a fost planificată escala navelor străine în Portul Constanța participante la exercițiul multinațional Sea Shield 17, programat a se desfășura în perioada 1-10 februarie.

Atunci, în zonă, au fost reuniți 2.800 de militari din Bulgaria, Canada, Grecia, România, Spania, SUA, Turcia și Ucraina, 16 nave de suprafață, un submarin și zece aparate de zbor ale României și partenerilor.

Forțele Navale SUA din Europa (NAVEUR) au participat la exerciţiu cu distrugătorul USS Porter și o aeronavă de cercetare.  

Sursa foto: ZIUA de Constanta
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii