Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:27 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE-Excursie, terminată tragic. Patru români au murit, după ce barca în care se afla a naufragiat în largul Thailandei

ro

27 May, 2016 16:38 2128 Marime text
O ambarcaţiune de mare viteză a naufragiat, în această dimineaţă, în apropierea insulei Samui, din sudul Thailandei, pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Potrivit unor surse citate de presa locală, trei femei, din Germania, Marea Britanie şi China, au murit în urma naufragiului, iar o altă persoană de origine britanică este dispărută. Printre aceşti turişti decedaţi se află o britanică de origine română. La bordul ambarcaţiunii Ang Thong Explorer erau 32 de turişti occidentali şi patru membri ai echipajului.
 
"Ambarcaţiunea s-a răsturnat pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile", a anunţat Poliţia thailandeză.
 
Thailanda este una dintre destinaţiile de top ale turiştilor în ciuda gradului scăzut de siguranţă maritimă şi a mijloacelor de transport precare.
 

UPDATE, ora 21.20:


Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că patru turişti români au fost răniți ușor în naufragiul produs în Golful Thailandei. Întrucât nu au necesitat îngrijiri suplimentare, cei patru au fost externați în cursul acestei zile. Ambasada României la Bangkok continuă demersurile pentru a verifica dacă vreuna dintre victimele decedate deţinea şi cetăţenia română.
 
"Ambasada României la Bangkok a fost informată la data de 27 mai 2016, de către poliția din insula thailandeză Koh Samui, cu privire la producerea unui accident în data de 26 mai, în care a fost implicat un grup de 36 turiști, printre care şi patru cetăţeni români, care se aflau într-o ambarcațiune. Potrivit primelor informaţii primite, 3 persoane au decedat, iar restul pasagerilor au fost răniţi, fiind transportaţi de către poliția marină și serviciul de urgență medicală la spital pentru îngrijiri medicale. Reprezentantul Ambasadei a luat de urgență legătura cu unitatea spitalicească unde au fost transportaţi răniţii, pentru a obţine informaţii suplimentare referitoare la starea de sănătate a acestora. Potrivit informaţiilor comunicate de spital, cei patru turişti români au fost răniți ușor și, întrucât nu au necesitat îngrijiri suplimentare, au fost toți externați în cursul zilei de astăzi, 27 mai. Ambasada continuă demersurile pe lângă autorităţile competente pentru a verifica dacă vreuna dintre victimele decedate în urma incidentului, identificate în baza documentelor de călătorie pe care le aveau asupra lor, deținea și cetăţenia română", a transmis MAE.
 

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii