Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:14 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exclusiv Senatorul Marian Vasiliev solicită demiterea managerului Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa

ro

11 Apr, 2016 17:13 3401 Marime text
 
În urma demersului cotidianului ZIUA de Constanța, Marian Vasiliev se adresează lui Cristinel Dragomir, preşedintele Consiliul Judeţean Constanţa, privind subiectul expirării autorizaţiei singurului aparat de radioterapie din judeţul Constanţa. Acesta solicită demiterea managerului Dănuţ Căpăţînă.
 

Către,
Consiliul Judeţean Constanţa
 
Stimate domnule preşedinte,
 
 Am luat act, din presă (!), despre situaţia gravă în care se află bolnavii de cancer din judeţul Constanţa, din cauza expirării autorizaţiei singurului aparat de radioterapie. Ştiu că mă adresez dumneavoastră într-un moment nepotrivit, când jocurile şi aranjamentele pentru alegerile locale sunt mai importante chiar decât situaţia bolnavilor de cancer… Dar, vă amintesc faptul că această situaţie durează de ani de zile. Managerul privat al spitalului, căruia dvs., Consiliul Judeţean i-aţi delegat managementul cu toată încrederea, a scris o hârtie către Ministerul Sănătăţii şi atât. S-a acoperit.
 
O atare situaţie cerea efortul susţinut al tuturor: managerul, membri ai Consiliului de Administraţie, consilieri judeţeni, parlamentari de Constanţa, indiferent de apartenenţa politică a fiecăruia. Gravitatea situaţiei este peste interesele de partid sau de grup. Dar nu s-a întâmplat aşa. Managerul a trimis o hârtie, membrii C.A. sunt ca şi inexistenţi. Consiliul judeţean consideră că „s-a spălat pe mâini” prin concesionarea managementului, iar pe parlamentari nu i-a informat nimeni. Pe principiul „lasă că vin ei la noi să le asigurăm voturi pentru Parlament. Nu avem nevoie de ei.” Iar vinovat/vinovaţi?  Bineînţeles… nimeni!
 
Managerul este la „cursuri” în Statele Unite. Consilierii judeţeni se pregătesc pentru campania electorală, ministrul tehnocrat a dovedit, în multe cazuri, cât e de capabil… iar pacienţii suferă.
 
Având în vedere cele prezentate solicit public demiterea managerului Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, dr. Căpăţână Dănuţ. De asemenea, vă rog să îmi prezentaţi măsurile întreprinse de Consiliul Judeţean Constanţa pentru rezolvarea acestei situaţii. De ce în ultimii ani, Consiliul Judeţean Constanţa a ales să concesioneze serviciile din cadrul Spitalului Judeţean Constanţa către firme private?
 
Si pentru a clarifica până la capăt situaţia, care sunt criteriile pe baza cărora Consiliul Judeţean Constanţa numeşte membrii Consiliului de Administraţie ai Spitalului Judeţean?
 


Menţionez că intervenţia mea nu este doar în calitate de senator ci şi de preşedinte al Comisiei pentru Egalitatea de Şanse, deoarece, prin gestionarea ineficientă a situaţiei, cetăţenii-pacienţi au fost privaţi de un drept elementar, dreptul la acces egal şi neobstrucţionat la serviciile medicale.
 
Cu stimă,
 
 
PREŞEDINTE
 Senator Marian VASILIEV
 
Domnului Nicolae Cristinel Dragomir,
Preşedinte Consiliul Judeţean Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii