Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:05 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. EXCLUSIVITATE Mircea Băsescu a ajuns acasă. Maine este ziua lui. El şi Marian Căpăţînă au fost puşi în libertate. Iată minuta judecătorilor!

ro

26 Nov, 2014 12:41 3455 Marime text
Judecătoarea Valentina Boboc a decis, astăzi, înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a arestului la domiciliu pentru Mircea Băsescu şi Marian Căpăţînă.

Hotărârea este definitivă, astfel că cei doi vor ajunge la domiciliile lor în aproximativ trei ore. 

UPDATE ora 13.05

Iată soluţia pe scurt a Curţii de Apel Constanţa: „Admite cererea formulată de inculpatul Căpăţână Marian Adrian, de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu. În baza art. 242 alin 2 Cod procedură penală raportat la art. 218 şi urm Cod procedură penală: Dispune înlocuirea măsurii arestării preventive a inculpatului Căpăţână Marian Adrian cu măsura preventivă a arestului la domiciliu prevăzută de art. 218 şi urm Cod procedură penală, dacă nu este arestat în altă cauză. În baza art. 221 Cod procedură penală: Dispune ca pe durata măsurii arestului la domiciliu inculpatul Căpăţână Marian Adrian să respecte următoarele obligaţii: -să nu părăsească imobilul în care locuieşte, ..., fără permisiunea instanţei. - să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; - să nu comunice cu coinculpatul Băsescu Mircea şi martorii din dosar, cu membrii ai familiei coinculpatului ori membrii ai familiilor martorilor. Atrage atenţia inculpatului Căpăţână Marian Adrian că în caz de încălcare cu rea credinţă a măsurii sau a obligaţiilor dispuse, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestului preventiv.

Măsura se comunică potrivit dispoziţiilor art. 218 alin 4 şi art. 221 alin. 8 Cod procedură penală. Dispune punerea în libertate a inculpatului Căpăţână Marian Adrian de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr 224/U.P din 20. 06. 2014 emis de Tribunalul Bucureşti, Secţia I Penală,în baza încheierii din 20.06.2014 în dosarul penal nr 21084/3/2014, dacă nu este arestat în altă cauză. În baza art.275 alin. 3 din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Admite cererea formulată de inculpatul Băsescu Mircea, de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu.

În baza art. 242 alin 2 Cod procedură penală raportat la art. 218 şi urm Cod procedură penală: Dispune înlocuirea măsurii arestării preventive a inculpatului Băsescu Mircea cu măsura preventivă a arestului la domiciliu prevăzută de art. 218 şi urm Cod procedură penală, dacă nu este arestat în altă cauză. În baza art. 221 Cod procedură penală: Dispune ca pe durata măsurii arestului la domiciliu inculpatul Băsescu Mircea să respecte următoarele obligaţii: -să nu părăsească imobilul în care locuieşte, ...., fără permisiunea instanţei. - să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; - să nu comunice cu coinculpatul Căpăţână Marian Adrian şi martorii din dosar,cu membrii ai familiei coinculpatului ori membrii ai familiilor martorilor.

Atrage atenţia inculpatului Băsescu Mircea că în caz de încălcare cu rea credinţă a măsurii sau a obligaţiilor dispuse, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestului preventiv. Măsura se comunică potrivit dispoziţiilor art. 218 alin 4 şi art. 221 alin. 8 Cod procedură penală. Dispune punerea în libertate a inculpatului Băsescu Mircea de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr 223/U.P din 20. 06. 2014 emis de Tribunalul Bucureşti, Secţia I Penală,în baza încheierii din 20.06.2014 în dosarul penal nr 21084/3/2014, dacă nu este arestat în altă cauză. În baza art.275 alin. 3 din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, 26.11.2014.”

Cei doi au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi judecaţi de Tribunalul Constanţa, pentru presupuse fapte de corupţie.

UPDATE 15.00

Mircea Băsescu a iesit din arest. El se indreapta catre Constanta.

Mâine, Mircea Băsescu împlineşte 61 de ani.

Rechizitoriul poate fi citit aici.

UPDATE 18.00

Mircea Băsescu a ajuns acasa, la Constanta.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • alina 26 Nov, 2014 21:39 Oferta lucru la domiciliu Se lucreaza pe calculator 2 ore /zi.