Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:26 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exclusiv Judecătorii au decis. Cine rămâne cu cele 228 de lucrări din Colecţia de artă de la Topalu

ro

16 Jun, 2016 11:02 4780 Marime text
Muzeul „Dinu şi Sevasta Vintilă“, secţia din Topalu a Muzeului de Artă Constanţa, rămâne cu cele 228 de lucrări - tablouri,sculptură şi grafică -, în valoare de 2,5 milioane de euro, donate de medicul Gheorghe Vintilă, în anul 1961.
 
Judecătorii de la Curtea de Apel Constanţa au respins cererea de anulare a donaţiei formulată de fiul medicului Vintilă, în urmă cu aproape opt ani
 
Decizia magistraţilor din Constanţa nu este totuşi definitivă, ea putând fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.
 
„Lucrările sunt în proprietatea comunei Topalu şi în custodia Muzeului de Artă Constanţa. Muzeul rămâne intact. Muzeul rămâne în folosul ţării, al vizitatorilor şi al artei româneşti. Constănţenii se vor bucura în continuare de faptul că aceste lucrări vor face pare din patrimoniul judeţului Constanţa. Sunt lucrări extraodinare, lucrări fără de care nu se poate scrie istoria artei moderne româneşti. Este vorba despre 228 de lucrări, în valoare de 2,5 milioane de euro“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, Doina Păuleanu, directorul Muzeului de Artă Constanţa.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii