Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:16 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exclusiv Începe judecata! Radu Mazăre şi Sorin Strutinsky rămân sub control judiciar

ro

19 Feb, 2016 14:38 3185 Marime text
Mariana Ghena, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, a decis azi ca Radu Mazare si Sorin Strutinsky să ramană sub control judiciar.

Decizia nu este definitivă. Tot azi, Mariana Ghena a dispus începerea judecăţii cauzei.

Instanţa a respins, ca neîntemeiată, cererea de modificare a controlului judiciar formulată de Mazăre de înlăturare a obligaţiei de a nu depăşi limita teritorială a României.

Cauza a fost instrumentată de Dana Ana, procuror al DNA Bucureşti.  Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, a fost deferit Justiţiei alături de mai multe persoane, printre ele aflându-se fostul viceprimar al Constanţei, Gabi Stan, cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa şi Sorin Strutinsky. 

MINUTA

„Admite cererea de sesizare a Curţii Constituţionale formulată de inculpatul Strutinsky Sorin Gabriel. În baza art.29 alin.4 din Legea nr.47/1992, sesizează Curtea Constituţională a României cu soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 305 alin.1 şi alin.3 Cod procedură penală. Fără cale de atac în ceea ce priveşte dispoziţia de admitere a cererii de sesizare a Curţii Constituţionale formulată de inculpatul Strutinsky Sorin Gabriel, prin avocat Mocanu Marius.

II.În baza art. 346 alin.1 cu referire la art. 345 alin.1 Cod procedură penală respinge, ca nefondate, excepţiile şi cererile ridicate/formulate de inculpaţi (...). În baza art. 346 alin. 1 Cod procedură penală constată competenţa şi legalitatea sesizării Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu Rechizitoriul nr. 964/P/2014 emis la data de 07.12.2015 de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie privindu-i pe inculpaţi, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală.

Dispune începerea judecăţii în cauză.

Respinge, ca inadmisibilă, cererea formulată de Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Constanţa.

Ia act de cererea de îndreptare a erorii materiale din data de 21.01.2016 formulată de Parchetul de pe lână Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare.

III.În temeiul art. 348 alin. 2 Cod procedură penală raportat la art. 207 alin.4 Cod procedură penală, menţine măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, luată faţă de inculpatul Strutinsky Sorin Gabriel (date stare civilă) prin încheierea nr. 462 pronunţată la data de 25 iunie 2015 în dosarul nr. 2508/1/2015 de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală, astfel cum a fost modificată prin încheierea nr. 8/C pronunţată la data de 29 ianuarie 2016 în dosarul nr. 429/1/2016 de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală, de la data de 19 februarie 2016 la data de 18 aprilie 2016. Înlătură din con?inutul măsurii preventive a controlului judiciar obligaţia impusă inculpatului Strutinsky Sorin Gabriel de a nu lua legătura cu martorul Anton Lavinia, menţinând restul obligaţiilor impuse în sarcina acestuia. În temeiul art. 348 alin. 2 Cod procedură penală raportat la art. 207 alin.4 Cod procedură penală, menţine măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, luată faţă de inculpatul Mazăre Radu Ştefan (date stare civilă) prin încheierea nr. 178/C pronunţată la data de 24 iunie 2015 în dosarul nr. 2418/1/2015 de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală, astfel cum a fost modificată prin încheierea nr. 8/C pronunţată la data de 29 ianuarie 2016 în dosarul nr. 429/1/2016 de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală, de la data de 19 februarie 2016 la data de 18 aprilie 2016. Înlătură din conţinutul măsurii preventive a controlului judiciar obligaţia impusă inculpatului Mazăre Radu Ştefan de a nu lua legătura cu martorul Vişan Ionelia, menţinând restul obligaţiilor impuse în sarcina acestuia. Respinge, ca neîntemeiată, cererea de modificare a controlului judiciar formulată de inculpatul Mazăre Radu Ştefan de înlăturare a obligaţiei de a nu depăşi limita teritorială a României. Dispune emiterea adreselor prevăzute de art. 215 alin. 5 Cod procedură penală. Onorariul parţial cuvenit apărătorilor desemnaţi din oficiu, pentru inculpaţi, în sumă de câte 130 lei, până la prezentarea apărătorilor aleşi, se avansează din fondul Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la comunicare privind măsurile preventive“.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii