Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:11 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

EXCLUSIV! Cum arată cea mai modernă bază aeromedicală SMURD, care se va inaugura la Constanța! (galerie foto+video)

ro

11 Oct, 2016 12:37 5290 Marime text


Județul Constanța va avea, din această lună, cea mai nouă și modernă bază de operare aeromedicală SMURD din țară, după finalizarea lucrărilor de construcție ale acesteia pe strada Viilor nr. 1, cu acces din strada Vârful cu Dor. Lucrările pentru proiectul „Construire Clădire P+1E - Punct de Operare Aeromedicală SMURD şi Platformă Betonată“ au fost demarate pe 15.05.2015 și, potrivit planului inițial, trebuiau să se încheie pe 15 noiembrie 2015. Cu toate că Direcția de Sănătate Publică Constanța a solicitat autorizația de construire, investiția aparține Fundației pentru SMURD.
 

„Lucrările sunt finalizate, urmează să facem inaugurarea acesteia pe 17 octombrie. Construcția a fost sponsorizată de Fundația pentru SMURD. Ministerul Sănătații nu a plătit nici un ban pentru realizarea acestui obiectiv. Ne bucurăm că vom avea cea mai nouă și cea mai modernă bază aeromedicală din țară“, a declarat pentru ZIUA de Constanța, directorul Direcției de Sănătate Publică Constanța, Cristina Schipor.




Lucrările au fost realizate pe terenul DSP Constanța, în baza unui protocol de colaborare cu Ministerul Sănătății. Accesul către baza aeromedicală se va face, în continuare, ocolind Serele, însă directorul DSP Constanța a precizat că se poartă încă discuții cu proprietarii Serelor pentru acest drum de acces.

„Drumul de acces direct din șoseaua principală, fără ocolirea serei, este în proprietatea Serelor şi se va putea face dacă proprietarii cedează acel teren Primăriei Constanța, care să îl reabiliteze. Suntem în discuții, dar nu este ceva ce se poate face de azi pe mâine. Oricum, ambulanțele nu vor ajunge la acea bază, iar elicopterul va fi doar parcat în această bază, intervențiile nu vor fi afectate de ocolire“, a precizat directorul DSP. Proiectantul obiectivului este SC ABC Development Aviation SRL, iar constructorul este societatea Petroserv.



Potrivit Registrului Comerțului, societatea ABC Development Aviation SRL este înmatriculată în 2007 și are sediul sociale în București, sectorul 1, Șoseaua Gheorghe Ionescu Sisești nr. 126 – 128. Capitalul social al societății este de 1.000 de lei, integral vărsat, deținut în proporții egale de Attila Marton și Adrian Emil Preda. Administrator este Attila Marton. Conform codificării CAEN, societatea ABC Development Aviation SRL se ocupă cu „Activități de servicii anexe transporturilor aeriene“.

La rândul său, societatea Petroserv SA, funcționează în Incinta Port Constanţa, Dana 34, fiind înființată în anul 1997. Capitalul social al societății este de 102.500 de lei, integral vărsat în 1.025.000 de acțiuni nominative, a câte 0,1 lei. Acționari sunt Cornelius Pavel, născut pe 1.08.1954, care deține 266.500 de acțiuni, respectiv 26% din capital, Florin Cârstocea, născut pe 15.05.1960, care deține 410.000 de acțiuni, adică 40% din capitalul social, Dan Gabriel Petrescu, născut pe 27.04.1959, care deține un număr de 266.500 acțiuni, adică 26% din capital, și Teodor Lucia Toma (Toma Eleonora-Daniela, Toma Carmen-Cristina), născut pe 31.05.1991, care deține 82.000 acțiuni, adică 8% din capitalul social. Societatea este condusă de Dan Gabriel Petrescu (membru în consiliul de administrație), Cornelius Pavel (vicepreședinte consiliu de administrație) și Florin Cârstocea (președinte consiliu de administrație) în calitate de administratori. Conform codificării CAEN, firma se ocupă de „Repararea și întreținerea navelor și bărcilor“.  

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii