Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:54 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Examen de definitivat în învăţământ

ro

09 Jul, 2015 18:10 1841 Marime text
 
La Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța, 207 candidaţi  au  susținut, azi, proba scrisă a examenului naţional de definitivare în învăţământ, 24 au absentat și 76 s-au retras din examen.
 
Conform Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului naţional de definitivare în învăţământ, candidatul care se retrage din proprie iniţiativă poate solicita anularea lucrării, pe baza unei declaraţii, predă lucrarea şi foaia cu subiecte şi părăseşte sala după cel puţin o oră, dar nu la mai mult de 3 ore de la deschiderea plicului cu subiecte. În acest caz, lucrarea scrisă nu este evaluată, iar candidatul respectiv se consideră retras, cu dreptul de a se înscrie în sesiunea imediat următoare, conform prevederilor legale.
 
Nota minimă de promovare a examenului naţional de definitivare în învăţământ, la proba scrisă, este  8 (opt). Cadrele didactice care promovează examenul dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar.
 
Rezultatele se vor afișa pe 14 iulie, iar înregistrarea contestaţiilor şi transmiterea acestora la centrele de evaluare se va realiza în intervalul 14-15 iulie. În perioada 16-17 iulie, vor fi soluţionate contestaţiile, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 18 iulie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii