Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:25 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

EVZ Ion Cristoiu - „Orice arestare de baron PSD îi convine lui Ponta”

ro

28 Oct, 2013 12:51 1645 Marime text
Ediția de astăzi a emisiunii ”Evenimentul zilei” i-a avut ca invitați pe jurnaliștii Ion Cristoiu și Silviu Sergiu.
Emisiunea a abordat subiectele fierbinți ale săptămânii trecute. Invitații au dezbatut marșul secuilor care a avut loc ieri, disputele în USL pe tema cotei unice, dar și protestele împotriva proiectului de exploatare auriferă de la Roșia Montană
Dezbaterea a fost moderată, ca de obicei, de jurnaliştii Mălin Bot şi Mircea Marian.
Domnule Cristoiu, știrea dimineții este evaziune fiscală, 50 de milioane de euro sunt cercetate persoane importante, un senator - Nicolae Bădălău de la PSD, un procuror. Cum vi se pare acest caz?
Ion Cristoiu: Problema este că Nicolae Bădălău a fost ales de poporul USL-ist. Eu îl văd ca un fel de răspuns la problemele de la buget. Și în istorie au fost multe cazuri de căderi din cauza banilor. Așa este și cazul acesta.
Silviu Sergiu: Săptămâna trecută contribuabilii primeau scrisori de la fisc în care erau avertizați să-și plătească restanțele. Cred că povestea asta cu DNA-ul este un fel de scrisoare pentru ”marii contribuabili”. E bine că se întâmplă astfel de lucruri, sunt probleme cu evaziunea fiscală, taxele cresc, crește evaziunea, economia merge tot mai prost.
Ion Cristoiu: Domnul Antonescu a declarat într-un interviu pe care mi l-a acordat că poate SRI ar trebui să-și îndrepte atenția spre marii evazioniști.
Silviu Sergiu: În momentul în care statul are un deficit bugetar, te îndrepți către servicii, te duci la mafie.
Ion Cristoiu: Eu nu știu dacă această criză este cauzată de cheltuieli nesăbuite, sau din cauza evazioniștilor, sau dacă nu cumva n-a mers economia. Oricât de mare ar fi evaziunea, dacă economia nu merge, nu vin bani. România are mari probleme cu investițiile și una dintre cauze este infrastuctura defectoasă
Silviu Sergiu: Evaziunea are și ea rolul ei, în vremuri de criză evaziunea lasă firmele să respire un pic. De fiecare dată înaintea unor alegeri se dă un semnal de alarmă de felul acesta.
Ion Cristoiu: Criza din 1789 a izbucnit pentru că erau scutiți de la taxe și impozite aristocrații. Problema lui Victor Ponta pe postul lui Ludovic al XVI-lea este că trebuie să îi convoace pe baroni și să le spună că trebuie să plătească și ei.
Ponta e șeful baronilor sau invers?
Ion Cristoiu: Domnul Antonescu și-a asumat candidatura pe cont propriu. Este tot mai limpede că la Guvern este o dublă-comandă. Eu cred că trebuie să se limpezească un guvern de coaliție. Ei deja sunt contracandidați la președinție.
Sursa: EVZ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii