Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evoluția stării de sănătate a regelui Mihai este în relativă stabilitate

ro

04 Mar, 2016 13:50 1317 Marime text
 
Regele Mihai se află internat de cinci zile într-o clinică din Lausanne și este într-o stare accentuată de slăbiciune fizică, primind tratament permanent, potrivit unui comunicat transmis de Biroul de presă al Regelui.
 
Potrivit Casei Regale, starea regelui este, în prezent, staționară, medicii fiind de părere că „evoluția prezintă relativă stabilitate”.
 
„Regina Ana se află în reședința privată din Elveția și a fost informată de Custodele Coroanei despre spitalizarea regelui Mihai. Regina este într-o stare de sănătate stabilă și urmează un tratament obișnuit vârstei Majestății Sale. Margareta, Custodele Coroanei, și principele Radu văd în fiecare zi pe Majestățile Lor și rămân în continuare în Elveția, alături de rege și regină. Principesele României, fiicele Majestăților Lor, vor programa în zilele care urmează deplasări în Elveția pentru a-și vedea părinții. Ele sunt zilnic în legătură cu familia și urmăresc, cu tristețe și cu speranță, evoluția stării de sănătate a tatălui lor”, conform aceleiași surse.
 
Custodele Coroanei mulțumește tuturor celor care au avut generozitatea de a trimite mesaje de încurajare regelui Mihai și reginei Ana.
 
„Familia Regală este mișcată de profunzimea simțămintelor oamenilor față de rege și Coroană, precum și de decența și respectul cu care mass-media a reflectat tristul și îngrijorătorul eveniment”, se mai arată în comunicat.
 
Consiliul Regal a luat notă de starea de sănătate a regelui Mihai I, care a fost supus recent unei operații chirurgicale, suveranul afirmând, într-un mesaj transmis miercuri, că este sigur că fiica sa „Margareta, Custodele Coroanei, va găsi înțelepciunea și forța” de a-l reprezenta și de a duce la îndeplinire toate acțiunile sale publice.
 
„În ultimele săptămâni, am primit vestea unui serios diagnostic medical. Această situație vine în anul în care Familia și Țara sărbătoresc 150 de ani de la fondarea Dinastiei și a Statului Român modern. Sunt sigur că fiica mea, Margareta, Custodele Coroanei, va găsi înțelepciunea și forța de a mă reprezenta și de a duce la îndeplinire toate acțiunile mele publice. Am cerut Consiliului Regal să-și continue menirea și să prezinte sfatul său Custodelui Coroanei”, a transmis regele Mihai I.
 
Conform informațiilor oferite de Biroul de presă al regelui Mihai I, diagnosticele puse de echipa medicală regelui Mihai sunt carcinom epidermoid metastazant și leucemie cronică.



Sursa foto: laboratoruldejurnalism.eu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii