Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:26 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evoluția cooperării economice dintre România și Republica Slovenia

ro

05 Apr, 2016 23:22 1693 Marime text
 
Ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, a avut astăzi o întrevedere cu președintele Adunării Naționale din Republica Slovenia, Milan Brglez, cu ocazia vizitei oficiale pe care demnitarul sloven o face în România, la invitația președintelui Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.
 
Cei doi oficiali au exprimat aprecierea pentru relațiile bilaterale foarte bune, precum și interesul pentru o continuarea tendinţei de intensificare a cooperării economice, care, în ultimii ani, a cunoscut o evoluție foarte bună.
 
Totodată, discuțiile au relevat interesul comun pentru o cooperare mai intensă în plan regional şi european. Mesajul comun al celor doi oficiali a fost acela că Uniunea Europeană trebuie să acționeze unitar şi solidar pentru identificarea soluțiilor şi depășirea crizelor cu care se confruntă în prezent. 
 
Ministrul Lazăr Comănescu a informat că România rămâne o susținătoare activă a politicii de extindere a UE și continuă să încurajeze eforturile statelor candidate și potențial candidate în realizarea reformelor necesare pentru parcursul lor european.
 
Referitor la vecinătatea estică, ambii interlocutori au subliniat importanta menținerii stabilităţii regiunii, atât pentru statele din zonă, cât și pentru întreg spațiul european. Ministrul afacerilor externe a arătat că UE trebuie să rămână unită în susţinerea unei politici ferme de angajare în vecinătatea estică şi a reiterat sprijinul deplin al României pentru Republica Moldova de avansare pe calea europeană şi în cadrul proceselor interne de reformă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii