Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:59 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eveniment religios Va fi sfințită biserica romano-catolică din Lumina. Ce hram poartă. Cum arată

ro

22 Jun, 2016 03:01 4687 Marime text
Sâmbătă, ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop-Mitropolit de București va sfinți noua biserică ridicată în localitatea Lumina, județul Constanța, în cadrul Sfintei Liturghii pontificale ce va fi săvârșită la ora 11.00.
 
Păstorul Arhidiecezei va fi înconjurat de clerul Vicariatului Episcopal al Dobrogei, de preoți din celelalte parohii ale Arhiepiscopiei, de călugări, călugărițe și credincioși din Lumina, Năvodari, Constanța, Mihail Kogălniceanu, Oituz, Medgidia, Mangalia etc.
Părintele Ioan M. Solomon, paroh de Năvodari și administrator parohial de Lumina, cu ajutorul credincioșilor și a multor binefăcători din țară și din străinătate a finalizat lucrările începute în octombrie 2008.
Preotul Nicolae Farcaș, înaintașul său, acum paroh de „Sfânta Tereza”, București, a ales locul bisericii, s-a ocupat de proiect și de obținerea avizelor și a autorizației de construcție pentru noul locaș de cult. Biserica are următoarele dimensiuni: 16,86 x 8,75 x 8,60. Turnul (inclusiv crucea) se ridică la înălțimea de 21 m. Parohia Lumina are, în prezent, circa 30 de familii cu peste 100 de credincioși, fiind în creștere datorită așezării sale în apropierea centrelor turistice Constanța și Năvodari.
Sursa text si foto: Facebook/bazilicasfantonct
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii