Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:53 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eveniment marcă Institutul „Grigore Antipa” Ziua Mondială a Mediului, sărbătorită la 2 Mai

ro

01 Jun, 2012 17:31 1556 Marime text

În calitate de custode al Rezervaţiei Marine Vama Veche - 2 Mai, Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare Marină «Grigore Antipa» organizează marţi, 5 iunie 2012, începând cu ora 11.00, la Şcoala Generală din localitatea 2 Mai, un eveniment dedicat Zilei Mondiale a Mediului.

Acţiunea se desfăşoară în colaborare cu Primăria Limanu, Asociaţia pentru Păstrarea Tradiţiilor Intercomunitare în 2 Mai şi Vama Veche şi Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral.

„Activităţile vor include o expunere a semnificaţiei Zilei Mondiale a Mediului (tema de anul acesta este „economia verde“) şi o prezentare a particularităţilor care fac din aria protejată Vama Veche - 2 Mai o zonă unică în România.

De asemenea, la această dată, membrii Junior Ranger Club (20 elevi, clasele V-VIII) aniversează 5 ani de activitate, acest club ecologist fiind înfiinţat la 5 iunie 2007, la iniţiativa custodelui rezervaţiei. Aceştia vor primi şepci şi tricouri inscripţionate cu mesaje ecologiste, iar apoi se va merge împreună pe plaja dintre 2 Mai şi Vama Veche pentru o acţiune de ecologizare.

Scopul principal al acestei acţiuni este atragerea atenţiei turiştilor prezenţi în zona celor două staţiuni asupra existenţei acestei rezervaţii unice. Mesajul-cheie este «Fii mai mult decât turist, fii ecologist!», care surprinde cel mai bine intenţia custodelui de promovare în zona Rezervaţiei Vama Veche - 2 Mai a unui turism «verde», prietenos cu mediul şi responsabil”, se precizează într-un comunicat de presă al Institului „Grigore Antipa”.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii